Τον «τραμπούκισαν» λιμενικοί υπάλληλοι επειδή έπαιζε μουσική στο λιμάνι των Χανίων: Πρωτοφανής καταγγελία και διαμαρτυρία μετά μουσικής | Video

τον-τραμπούκισαν-λιμενικοί-υπάλλη-858349

Με σύνθημα «Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους μας και η μουσική δεν ειναι έγκλημα!» πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά, μουσική διαμαρτυρία από καλλιτέχνες του δρόμου, οι οποίοι καταγγέλλουν κατάχρηση εξουσίας σε βάρος συναδέλφου τους, από άνδρες του λιμενικού.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο κιθαρίστας έπαιζε μουσική μπροστά από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Χθες 8-5-19 Τετάρτη μεσημέρι, ενώ έπαιζε μουσική μπροστά στο ΚΑΜ, τον προσέγγισαν τρεις λιμενικοί με εμφανείς επιθετικές διαθέσεις, απαιτώντας να φύγει.

Όταν ο Αντρέας υπερασπίστηκε το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο, οι λιμενικοί άρχισαν να βρίζουν, να αγρεύουν και να βάζουν τα χέρια στις λαβές  των όπλων για να τρομοκρατήσουν τον ίδιο και δύο ακόμα φίλους που διαματυρήθηκαν. Στη συνεχεία έριξαν βίαια τον Αντρεα στο πλακόστρωτο, τον χτύπησαν κ τον πάτησαν με γονατιά στο κεφάλι» αναφέρει σε μαρτυρία της, φίλη του μουσικού και συνεχίζει:

«Μέχρι χθες το βράδυ που τον είδα, τα σημάδια στο πρόσωπο ήταν ορατά.

Του περάσαν χειροπέδες και τον έσυραν στο λιμεναρχείο με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Εκεί ακολούθησε ψυχρός πόλεμος, νέες απειλές και εκβιασμοί. Μέτα από ώρα του έκοψαν κλήση 200 ευρώ και τον άφησαν».

zarpanews.gr

7 thoughts on “Τον «τραμπούκισαν» λιμενικοί υπάλληλοι επειδή έπαιζε μουσική στο λιμάνι των Χανίων: Πρωτοφανής καταγγελία και διαμαρτυρία μετά μουσικής | Video

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΠΙΤΣΟΜΠΑΡΟ ΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ, ΟΙ ΝΕΡΟ-ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ.
    ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ – ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΑΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ (ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΔΡΑ).
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.
    ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΝΕΡΟ-ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ και ΖΑΡΠ και ξανάΖΑΡΠ.

  2. Η ντροπή του λιμανιού είναι οι λιμενικοί!Αντί να μαζέψουν τους εκατοντάδες…κράχτες-και όχι μόνο-που μας ξευτιλίζουν όλους,τα βάζουν με ανθρώπους που δίνουν μιά όμορφη νότα στο ταλαίπωρο λιμάνι!

  3. Αντί να μαζέψουν τα βαπορακια από την αγορά και την 1866, αντί να μαζέψουν τις συμμορίες των γύφτων που ζητιανευουν και παρενοχλούν τα βάζουν με τους καλλιτέχνες του δρόμου….
    Γιατί άραγε; Ισως γιατί από αυτούς δεν βγάζουνε μερίδιο και χαλάνε την πιάτσα στους γύφτους….

  4. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις; Κράχτες, επεκτάσεις, φρουτοχλαπάτσες, μουσικοί της κακιάς ώρας, ζογκλέρ με φωτιές, εκτοξευόμενα ρουκετάκια με φωτάκια… Οι κάπως νόμιμοι παρανομούν ασύστολα και οι παράνομοι παλεύουν για μεροκάματο της αρπαχτής. Πιασ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το δηλαδή.

  5. Φυσικά κανείς σας δεν σκέφτεται τους κατοίκους της παλιάς πόλης που πρέπει να ανέχονται τον κάθε ατάλαντο επαίτη να παίζει ξανά και ξανά και ξανά τα ίδια για ώρες, για μέρες… Καλά έκαναν οι λιμενικοί και φυσικά θα έκαναν καλύτερα αν έβαζαν τάξη και στα υπόλοιπα. Καλύτερα να το βλέπατε ως μία καλή αρχή και όχι αρνητικά όπως το παρουσιάζετε.

    1. Το άρθρο δεν αναφέρεται στους ρομά «ντάπα-ντούπα»,αλλά σε μουσικό!Αυτού του είδους οι μουσικοί παίζουν σε όλους τους δρόμους και σε όλες τις πλατείες του κόσμου!
      Αλλά γιά πες μου,σε τί ενοχλεί τους κατοίκους της Π.Πόλης ένας σαξοφωνίστας π.χ. στο συντριβάνι;Και πόσο λιγότερο ενοχλούν τα διάφορα barάκια της Καλλεργών (Νεώρια) που παίζουν μουσική(;) μέχρι τα ξημερώματα;

  6. μπατσαρία του …γλυκου νέρου… που δεν κανει απολυτως τι-πο-τα, όποτε τους την «σπασουνε» μερικοι χιπιδες μονο και μονο επειδη εκφραζουν κατι διαφορετικο, αυτοι βγαζουν σπυρια και κανουν 100% καταχρηση εξουσιας. Δεν ειναι οι μουσικοι που ενοχλουν στο λιμανι. Στο κατω κατω αυτοι, εχουν και μια ΠΑΙΔΕΙΑ… Ενοχλουν τα τραπεζακια και το ατζιγκαναριο που εχει στηθει απο τους ΑΝΕΓΓΙΧΤΟΥΣ ταβερνιαρηδες και καφετζηδες, ενοχλουν τα ψωραλογα που βρωμαει ο τοπος σκατιλα, σου κοβουνε την βολτα καθε τρεις και λιγο και τα εχουνε τα αμοιρα τα ζωντανα να υποφερουνε κατω απο τον ηλιο για ωρες και οι ντροπιαστικοι κραχτες που πρηζουν τα ουμπαλα του κοσμου που σουλατσαρει και νιωθει οτι περναει καθε 5 μετρα τα στενα των θερμοπυλων με κατι τυπους απο τη δεκαετια του 60 που πετιουνται με σαλιαρικο υφος και πολυ περπατημενου να ‘ουμε, να σε μαυλισουνε στο αδιαφορο μαγαζακι τους. Αυτες οι ΑΗΔΙΕΣ ενοχλουνε και εμας και τους επισκεπτες μας και καλα θα κανουν να μας λειπουνε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook