Τον πήραν στο ψιλό τον Άδωνι… Επιχειρηματίας του έστειλε… τα κλειδιά του μαγαζιού του

τον-πήραν-στο-ψιλό-τον-άδωνι-επιχειρη-1133573

Ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στη Θεσσαλονίκη, παράδωσε τα κλειδιά της επιχείρησης του στον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού, ο οποίος προ ημερών δήλωσε ότι, όποιος εστιάτορας θέλει να του παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησής του, ευχαρίστως θα τα έπαιρνε.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Καρντάσης» με ανακοίνωση του, κάνει γνωστή την κίνηση του να δώσει τα κλειδιά του καταστήματος του.

Μάλιστα, έστειλε και οδηγίες μέσα σε ένα φάκελο… προς το Υπουργό. Σε αυτές υπάρχουν ο κωδικός του συναγερμού και… το μυστικό των δυο σπεσιαλιτέ του καταστήματος του σαλονικιώτικου πατσά και φυσικά τις σουπιές γιαχνί.

Να σημειωθεί πως, ο Υπ.Ανάπτυξης σήμερα, χαρακτήρισε τη δήλωσή του για «τα κλειδιά των επιχειρήσεων της εστίασης» ως «λεκτική υπερβολή».

Ο υπουργός επανέλαβε, σχετικά με τη χθεσινή απάντησή του για την παραλαβή από τον ίδιο των κλειδιών που θέλουν να παραδόσουν οι καταστηματάρχες, ότι ήταν μια λεκτική υπερβολή την οποία χρησιμοποίησε απέναντι σε μια συνδικαλιστική υπερβολή.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «ας μην ξεχνάμε ότι διαχειριζόμαστε μια παγκόσμια συμφορά».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης,

Ονομάζομαι Θεσσαλονίκης Δημήτριος και είμαι ιδιοκτήτης του καταστήματος εστίασης «Καρντάσης».

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις σας σε τηλεοπτικό πάνελ, σας ενημερώνω ότι σας έχουν σταλεί τα κλειδιά της επιχείρησής μου μέσα σε ένα φάκελο με τις κάτωθι οδηγίες:

1. Τον κωδικό του συναγερμού για την είσοδο στο κατάστημά μου. Πιθανόν να έχει κοπεί το ρεύμα, διότι η ΔΕΗ προβαίνει ακόμη και τώρα σε διακοπές ηλεκτροδότησης στα κλειστά μαγαζιά!

2. Στην αποθηκούλα με τα προϊόντα ξηράς τροφής, παρακαλώ ελέγξτε τις ημερομηνίες, διότι εδώ και 10 μήνες κάποια έχουν λήξει! Πετάξτε τα ούτως ή άλλως. Έχω ήδη καταστρέψει πολλά και έχω χαρίσει πολλά αυτό τον χρόνο! Κοντά στις 10.000 ευρώ τα υπολογίζω.

3. Σας αφήνω στο μικρό γραφειάκι του καταστήματος μου, τα κλειδιά από το 1ο συρτάρι, όπου έχω όλους τους λογαριασμούς νερού, αερίου, τηλεφώνου, ρεύματος, ΑΕΠΙ, δημοτικών τελών, τεχνικού ασφαλείας, δόσεων εφορίας, ΙΚΑ, δανείων, προστίμου πολεοδομίας, λογιστή, συνδρομές επιμελητηρίων, security, προγράμματος παραγγελιοληψίας και κάποια άλλα που δεν θυμάμαι!

4. Επίσης, το μικρό κλειδί με τον κωδικό που αναφέρω ανοίγει το κουτί ασφαλείας χρημάτων, που είναι άδειο όπως καταλαβαίνετε, αλλά θα σας χρειαστεί εσάς σίγουρα, λόγω της βεβαιότητάς σας για την επάρκεια των έως τώρα κρατικών παροχών!

5. Στο τέλος κάθε μήνα περνάνε και τα 6 άτομα που εργάζονται στο κατάστημά μου εδώ και 20 χρόνια για την έξτρα παροχή ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουν με 534 ευρώ στα πάγια έξοδα τους. Πρόκειται για εξαίρετους οικογενειάρχες. Τους 2 τελευταίους μήνες δεν κατάφερα να τους βοηθήσω. Εσείς πιστεύω πως σίγουρα θα τα καταφέρετε καλύτερα από εμένα!

6. Υπάρχει και ένα εξώδικο για το κατάστημα από τον ιδιοκτήτη, διότι έχει λήξει το συμβόλαιο μίσθωσης και δεν δέχεται να το παρατείνει για έναν χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε, με τις 2.000 επιστρεπτέα που πήρα 5 φορές δεν μπόρεσα να του καταβάλω τις οφειλές από το 60% του ποσού που μου αναλογούσε, συν το ένα κανονικό ενοίκιο Οκτωβρίου και θέλει να πετάξει εσάς πλέον έξω!

7. Μη λάβετε υπόψη σας κάποια χαρτιά προσωπικών μου δανείων και εξόδων που δεν μπόρεσα να τακτοποιήσω, αν και δανείστηκα από συγγενείς μου για τη διαβίωση εμού και της οικογένειάς μου, διότι η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της κάποιο ποσό και για εμάς τους επιχειρηματίες!

8. Τέλος, σας γράφω και το μυστικό των δυο σπεσιαλιτέ του καταστήματος του σαλονικιώτικου πατσά και φυσικά τις σουπιές γιαχνί. Προσοχή στο γιαχνί!!! Θα χρειαστείτε μπόλικα κρεμμύδια, που θα επιβαρύνουν το φορτίο σε δάκρυα, που ήδη έχετε. Φυσικά, εμείς ελπίζουμε και στο βασικό συστατικό, που είναι η αγάπη στις συνταγές μας, ώστε να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και από εσάς και πιστεύουμε βάσει των λεγομένων σας, ότι και αυτό το ξέρετε καλά. Βέβαια πάλι, αν δεν τα καταφέρνετε, μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή από συνεργάτες/συμβούλους και από τα άλλα 9 υπουργεία που νομοθετούν για εμάς -με πτυχία εξωτερικού φυσικά- χωρίς εμάς!

Υ.Γ. Θερμή παράκληση να κατανοήσετε κι εσείς, σας παρακαλώ, το μερίδιο του φορτίου που θα πάρετε από το κακό που βρήκε τη χώρα, όπως έκανα εγώ τόσο καιρό, και αν που και που ακούτε και καμία σαχλαμάρα από τους ειδικούς της κυβέρνησης, δώστε τόπο στην οργή… έτσι και αλλιώς από εδώ και στο εξής ταβερνιάρης θα είστε!

Κύριε Υπουργέ, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Θεσσαλονίκη, Τρίτη 2/2/2021

Με εκτίμηση,

Συντονιστική Επιτροπή «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης»

One thought on “Τον πήραν στο ψιλό τον Άδωνι… Επιχειρηματίας του έστειλε… τα κλειδιά του μαγαζιού του

  1. Του έκανε τα μούτρα κρέας του φασίστα, μακράν ο πιο αυτοεξευτελισμένος «πολιτικός» της μεταπολίτευσης….Αν δούμε τις κατά καιρούς δηλώσεις του θα καταλάβουμε καλύτερα τι εστί Άδωνις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook