Τον φάκελο με τα περιουσιακά στοιχεία της Καϊλή στην Ελλάδα ζήτησαν οι Βέλγοι δικαστές

τον-φάκελο-με-τα-περιουσιακά-στοιχεία-1597357

Γέφυρα συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη άπλωσε ο Βέλγος Εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ, που χειρίζεται την έρευνα, για το τεράστιο σκάνδαλο QatarGate, που συγκλονίζει την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βέλγος Μισέλ Κλεζ ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη, μέσω της ομόλογης Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος του Βελγίου, όλα τα στοιχεία, για τα περιουσιακά στοιχεία της προφυλακισμένης Εύας Καϊλή και της οικογένειας της, τα οποία έχουν δεσμευτεί στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν η περιουσία της αποκτήθηκε με νόμιμα μέσα, ή με χρήματα από το QatarGate.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον κ. Βουρλιώτη η πλήρης λίστα των περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, των μελών της οικογενείας της και του συζύγου της, τα οποία είχε δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη στοιχεία για το «χρυσό» οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο, που είχε αγοραστεί από την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό σύζυγο της Φραντσίσκο Τζόρτζι και το οποίο δέσμευσε πρόσφατα η Αρχή Ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο ΜΗΚΥΟ, που ανήκουν στην αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, που επίσης έχουν δεσμευτεί από τον κ. Βουρλιώτη.

Ο επικεφαλής της αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε δώσει εντολή, με το που ξέσπασε το σκάνδαλο Καϊλή, να δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ευρωβουλευτού, που βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως ακίνητα, λογαριασμοί και εταιρείες, τα οποία μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες.

Η δέσμευση έχει ήδη κοινοποιηθεί στις τράπεζες, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Επιπλέον, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία φέρεται να έχει ιδρυθεί προσφάτως από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της.

Με εντολή της Αρχής «παγώνει» και κάθε μεταβίβαση ή αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων, που ανήκουν στην Εύα Καϊλή.

Στόχος της έρευνας να μην είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασής της μέχρι να διαπιστωθεί εάν η περιουσία της αποκτήθηκε με νόμιμα μέσα.

Ο κ. Βουρλιώτης διενεργεί έρευνα σε βάρος της ευρωβουλευτού και μελών της οικογένειας της για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook