Τον εφοδιασμό του νοσοκομείου Χανίων με μοριακό αναλυτή για τα τεστ κορονοϊού ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

τον-εφοδιασμό-του-νοσοκομείου-χανίων-1069833

Με ένα μηχάνημα μοριακού αναλυτή θα εφοδιαστεί στις επόμενες δύο εβδομάδες το Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα «πιο γρήγορα και πιο άμεσα να πραγματοποιείται το τεστ για κορονοϊό στα Χανιά».

Αυτό έκανε γνωστό το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νοσοκομείο Χανίων και της συνάντησης του με την διοίκησης του ιδρύματος και εκπροσώπους ιατρικού προσωπικού και εργαζομένων.

Ο υπουργός υγείας τόνισε ότι το νοσοκομείο οι εργαζόμενοι και ο νομός Χανίων θεωρείται  στρατηγικής σημασίας. Είπε πως εν μέσω πανδημίας «αποδείξαμε πως σταθμίζουμε πάνω από όλα την άξια της ανθρώπινης ζωής και στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, από τα μέσα ατομικής προστασίας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και την αγάπη της πολιτείας και της κοινωνίας».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, κάνοντας λόγο για ένα δεύτερο στοίχημα, όπου στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωση και τον εφοδιασμό του νοσοκομείου με το μηχάνημα μοριακού αναλυτή.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του νοσοκομείου με ιατρικού και νοσηλευτικό προσωπικό ο Υπουργός Υγείας σημείωσε πως οι συμβασιούχοι νοσηλευτές που προσλήφθηκαν στην αρχή της πανδημίας θα υπάρξει γι αυτούς μοριοδότηση.

Δεν ξεκαθάρισε όμως τι θα γίνει τους επικουρικούς γιατρούς  ενώ είπε πως ανανεώθηκε η σύμβαση για τους εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ και είπε πως γίνεται προσπάθεια και για άλλες ανανεώσεις στην σύμβαση τους.

Τέλος σημείωσε πως 5000 προσλήψεις σε ένα διάστημα τριών μηνλων στην υγελια δεν έχει συμβεί ποτές στο ΕΣΥ.

Η δήλωση του Υπουργού Υγείας:

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου συμμετείχαν επίσης εκτός από την διοίκηση του ιδρύματος και τους εκπροσώπους των εργαζομένων η βουλευτής της ΝΔ κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διαγαλάκης και ο βουλευτής  ΝΔ κ. Μανούσος Βολουδάκης και εκπρόσωποι της Τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως στην σύσκεψη με τον Υπουργό υγείας για άγνωστο λόγο δεν επετράπη να συμμετάσχει εκπρόσωπος των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που στο νοσοκομείο φθάνουν τους 58 και καλύπτουν θέσεις νοσηλευτών, της τεχνικής υπηρεσίας και θέσεις διοικητικού προσωπικού.

Zarpanews.gr

3 thoughts on “Τον εφοδιασμό του νοσοκομείου Χανίων με μοριακό αναλυτή για τα τεστ κορονοϊού ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

  1. ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΕΣΩ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ
    ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΣΚΑΤΟΧΩΡΑ ΜΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook