Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας

τον-αντιπεριφερειάρχη-χανίων-επισκέ-932745

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Yasuhiro Shimizu, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, κ. Δημήτριο Θεοδωρογλάκη.

Ο Ιάπωνας Πρέσβης, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2017, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι, με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Κυπέλλου Εφήβων Τζούντο στα Χανιά, αύριο Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, του δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτεί τον τόπο μας.

Ο κ. Καλογερής ανταποκρίθηκε δηλώνοντας ότι η παρουσία του Πρέσβη της Ιαπωνίας στον τόπο μας αποτελεί ύψιστη τιμή για εμάς, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη και αλληλεκτίμηση των λαών της Ιαπωνίας και της Ελλάδος, και ειδικά της Κρήτης.

Η συζήτηση στράφηκε αρχικά σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, για τα οποία ο κ. Καλογερής έχει ιδιαίτερη ευαισθησία, έχοντας αναλάβει θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας και από τη θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης τα προηγούμενα 9 χρόνια. Με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος είχε επίσης ασχοληθεί σε βάθος ο κ. Shimizu, από τις θέσεις ευθύνης που είχε αναλάβει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας κατά την περίοδο της προετοιμασίας του Πρωτοκόλλου του Κιότο για το κλίμα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν στον πολιτισμό της Ιαπωνίας, στην μακραίωνη παράδοση της Ιαπωνίας στις πολεμικές τέχνες, στην πνευματική και σωματική ανάπτυξη που προσφέρουν, στη φιλία των δύο λαών μας, και κυρίως στους αγώνες τζούντο το σαββατοκύριακο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο το 2020, και τη σχετική συμμετοχή Ελλήνων αθλητών Τζούντο σ’αυτούς.

Η συζήτηση έκλεισε με ευχές για επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο αθλητικών αγώνων τζούντο, τους οποίους ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΤ δήλωσε, ευχαριστώντας την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια για την στήριξή τους, ότι θα εξακολουθούν να διοργανώνονται στα Χανιά.

Τέλος, ο Πρέσβης και ο Αντιπεριφερειάρχης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα τοπικής προέλευσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook