Το υγρό χρυσάφι που κάνει την επιδερμίδα απαλή σαν μετάξι

το-υγρό-χρυσάφι-που-κάνει-την-επιδερμί-1013160

Είναι ένα από τα σπουδαιότερα δώρα που μας έχει χαρίσει η ελληνική γη και γίνεται ανάρπαστο παγκοσμίως.

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες έχοντας κατανοήσει τις ευεργετικές για την ομορφιά ιδιότητες του ελαιολάδου, το επιλέγουν ως βασικό συστατικό των προϊόντων τους, αλλά μπορείς να απολαύσεις τα εντυπωσιακά του οφέλη ακόμα κι αν βάλεις μερικές σταγόνες του στο πρόσωπό σου!

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη E και οι πολυφαινόλες, που το κάνουν να δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βλάπτουν το δέρμα και αποτελούν ενισχυτικό παράγοντα πρόωρης γήρανσης.

Ακόμη, πρόκειται για ένα προϊόν της φύσης με ενυδατικές ιδιότητες, που φροντίζει την ξηρή επιδερμίδα και κυρίως την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, ενώ βοηθά στην αποκατάσταση και ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας και τη θρέφει εντατικά. Έτσι, μπορεί να ενισχύσει και τη δράση της ενυδατικής κρέμας ματιών.

Επίσης, το ελαιόλαδο έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και στην περίπτωση που το δέρμα είναι ξηρό και εμφανίζει φαγούρα και ερεθισμούς, μπορεί να το ανακουφίσει, λόγω μιας ένωσης που περιέχει, της ολεοκανθάλης.

Στα θετικά του συγκαταλέγεται και η προστασία που προσφέρει στην επιδερμίδα από τη φωτογήρανση και τη ζημιά που προκαλεί η πολύωρη έκθεσή της στον ήλιο, αλλά και η χρήση του ως ένα φυσικό ντεμακιγιάζ προσώπου, μιας και χάρη στη λιπαρή του σύσταση, διαλύει με ευκολία ακόμη και βαριές ή αδιάβροχες συνθέσεις προϊόντων make-up και αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό.

Ένα τρικ με το ελαιόλαδο που λατρεύω, είναι η εφαρμογή του ως conditioner για τις βλεφαρίδες. Είναι μια ιδανική λύση όταν ξεμένεις από καστορέλαιο, γιατί προωθεί την υγιή ανάπτυξή τους.

Πώς θα το εντάξεις στην ρουτίνα σου:

Σε νωπό δέρμα, άπλωσε μερικές σταγόνες από το ελαιόλαδο και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο, μέχρι αυτό να απορροφηθεί εντελώς. Μπορείς για παράδειγμα, να το εφαρμόσεις μετά το μπάνιο ή τον καθαρισμό του προσώπου, ώστε οι πόροι να είναι ανοιχτοί και το ελαιόλαδο να εισχωρήσει πιο βαθιά και πιο γρήγορα.

Προτίμησε το βιολογικό ελαιόλαδο είναι το ελαιόλαδο που προέρχεται από ελιές βιολογικής καλλιέργειας, για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, γιατί έτσι αυτό θα περιέχει περισσότερες ωφέλιμες ουσίες.

Μην κάνεις υπερβολές με την ποσότητα. Θυμήσου τον κανόνα “less is more,” καθώς η υπερβολική ποσότητα αφήνει λιπαρή την όψη της επιδερμίδας αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και σε φραγμένους πόρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook