Το ξενοδοχείο που μοιάζει με διαστημόπλοιο στον Αρκτικό Κύκλο

το-ξενοδοχείο-που-μοιάζει-με-διαστημό-930903

Ένα ονειρικό πλωτό ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό μέσα στο 2021 στον Αρκτικό Κύκλο, το οποίο μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ταινία επιστημονικής φαντασίας προσιδιάζοντας πολύ σε διαστημόπλοιο.

Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό κυλινδρικό κτίριο στις αρχές του παγετώνα Svartisen, το οποίο είναι κολλημένο στην ακτή και επεκτείνεται προς τη λίμνη του φιόρδ.

Σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta, δημιουργήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει το μικρότερο δυνατόν οικολογικό αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον ολόγυρά του, καθώς το κτίριο θα μπορεί να παράγει αυτόνομα την ηλεκτρική ενέργεια που θα χρειάζεται για την λειτουργία του, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 85% λιγότερη ενέργεια απ’ ό,τι τα ξενοδοχεία της κατηγορίας του.

Από τα πιο αξιοσημείωτα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του το γεγονός ότι διαθέτει χώρους απ΄ όπου η θέα τόσο στο εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει το Βόρειο Σέλας, όσο και στους παγετώνες ολόγυρά του, μόνο ως μαγική μπορεί να χαρακτηριστεί.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook