Το βλέμμα στο… 1821 – Σύσκεψη στα Χανιά για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης

το-βλέμμα-στο-1821-σύσκεψη-στα-χανιά-για-1051035

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αντιπεριφέρεια Χανίων με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το παρών έδωσαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και άνθρωποι με ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και του νομού.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ενημέρωση νεότερων αλλά και γηραιότερων για γεγονότα και περιστατικά που δεν έχουν γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό.

Ακόμη, συζητήθηκαν οι άξονες που μπορεί να βασιστούν οι εκδηλώσεις, τόσο για την ίδια την επανάσταση, όσο και για τον ρόλο της Κρήτης στα χρόνια που ακολούθησαν, πέρα από εκείνες που θα προωθήσει η κεντρική εξουσία και επιτροπή.

Ξεκάθαρος προβληματισμός τα δρώμενα να μην είναι τυπικά και… διεκπαιρεωτικά, αντίθετα να υπάρχει ενεργή συμμετοχή του κόσμου, μαθητών, φοιτητών κλπ, ενώ συστάθηκε και ειδική επιτροπή με ιστορικούς, φιλολόγους κ.α.

Ακόμη, ιδιαίτερο πλάνο θα πραγματοποιηθεί για την Μάχη της Κρήτης, με την σκέψη να διαχωριστεί και να απομονωθεί χρονολογικά με ξεχωριστές επετειακές εκδηλώσεις τον Μάιο του 2021.

Το σχόλιο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή:

 zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook