Το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων τιμά τον ιδρυτή του

το-βενιζέλειο-ωδείο-χανίων-τιμά-τον-ιδ-1391328

Ο σύνδεσμος Διάδοσης των Καλών Τεχνών στην Κρήτη θα τιμήσει σε ειδική τελετή την μνήμη του Μανώλη Σκουλούδη, σπουδαίου Χανιώτη καλλιτέχνη, αναγεννησιακού δημιουργού και οραματιστή , που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Συνδέσμου και του Κρητικού ωδείου τότε, Βενιζελείου σήμερα, το έτος 1924, στην εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη για την εποχή ηλικία των 22 ετών.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 και ώρα.6μμ στην αίθουσα θεάτρου του Βενιζελείου ωδείου. Στην οποία θα συμμετέχουν σπουδαίοι ηθοποιοί , μουσικοί και τραγουδιστές που θα αποδώσουν θεατρικά και μουσικά έργα του τιμώμενου.

Επίσης το ΔΣ. του Συνδέσμου με ομόφωνη απόφαση και της Γενικής του Συνέλευσης θέλοντας να διατηρηθεί το όνομα του Μανώλη Σκουλούδη ζωντανό για την μεγάλη του προσφορά στην ίδρυση του ωδείου -που τόσα έχει προσφέρει με την μακρόχρονη παρουσία του στην μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση της πόλη μας και όχι μόνο- αποφάσισε η αίθουσα θεάτρου του Βενιζελείου ωδείου να ονομαστεί αίθουσα’ Μανώλη Σκουλούδη».

Επιθυμία του Δ.Σ του Συνδέσμου είναι οι πολίτες της πόλης μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και να δώσουν δύναμη και κουράγιο να συνεχιστεί το όραμα του τιμωμένου στον σπουδαίο πολιτιστικό χώρο, ο οποίος στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο που η Έλενα και ο Ελευθέριος Βενιζέλος χρηματοδότησαν την ανέγερση του, χωρίς την ύπαρξη του οποίου δεν θα υπήρχε στα Χανιά ωδείο.

Σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επαρχιακά και το μοναδικό στην Ελλάδα που διοικείται από πολιτιστικό σύλλογο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook