Το βασικό συστατικό που πρέπει να έχει το αντηλιακό σου

το-βασικό-συστατικό-που-πρέπει-να-έχει-1060099

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο όχι μόνο όταν πηγαίνεις παραλία αλλά γενικώς όταν βγαίνεις έξω καθώς οι ακτίνες του ήλιου δεν κάνουν διάκριση στο πού βρίσκεσαι για να προκαλέσουν τις ώρες αιχμής σταδιακή ζημιά στο δέρμα σου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αρκεί απλά η εφαρμογή ενός αντηλιακού για να είστε προστατευμένοι. Κι αυτό γιατί δεν είναι όλα τα αντηλιακά ίδια. Το σημαντικό είναι να έχει ένα συγκεκριμένο συστατικό το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το οξείδιο του ψευδραργύρου. Το συγκεκριμένο συστατικό παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία από τις ακτίνες UVA.

Και γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό; Γιατί οι ακτίνες UVA είναι οι πιο επιβλαβείς μιας και διεισδύουν βαθύτερα μέσα στην επιδερμίδα και προκαλούν τις περισσότερες βλάβες στο δέρμα.

Όσον αφορά το δείκτη προστασίας τώρα η διαφορά στα μεγάλα νούμερα είμαι μικρή. Για παράδειγμα το αντηλιακό με SPF 30 προστατεύει την επιδερμίδα κατά 97%, αυτό με SPF 50 κατά 98% και αυτό με SPF 100 κατά 99%. Οπότε μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας ταιριάζει καλύτερα αρκεί να εντοπίσετε το συγκεκριμένο συστατικό.

news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook