Το Τσατσαρωνάκειο φιλοξένησε εθελοντές και μέλη χορωδίας

το-τσατσαρωνάκειο-φιλοξένησε-εθελον-887278

Μια όμορφη, ευχάριστη και οικογενειακή αποσπερίδα οργανώθηκε στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με προσκεκλημένους τους εθελοντές των δομών και δράσεων του Τσατσαρωνάκειου, καθώς επίσης και τα μέλη της πολυπληθούς χορωδίας του Τμήματος Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Περισσότεροι από 130 εθελοντές από τις δομές των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, των Σχολών του Ωδείου  καθώς και από άλλες δράσεις του Τσατσαρωνάκειου (Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού, εκμάθησις ηλεκτρονικών υπολογιστών) ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Μετείχαν επίσης μέλη εκ της οικογένειας Νικολάου Τσατσαρωνάκη, ευεργέτες της Μητροπόλεως και δωρητές του Πολύκεντρου. Ο οικοδεσπότης, Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με θερμούς λόγους καλωσόρισε όλους τους συνδαιτυμόνες και εξέφρασε την χαρά του για την ποιοτική προσφορά του Τσατσαρωνάκειου, όπως επίσης και τις καρδιακές ευχαριστίες του στους πολλούς εθελοντές που γίνονται συνεργοί εις το να «ανέβει ο τόπος ψηλότερα».

«Η δική σας αγάπη και προσφορά μεταμορφώνεται, στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου, σε δημιουργία, έμπνευση, πολιτισμό και δράση. Το γεγονός ότι περισσότερα από 250 παιδιά, νέοι, έφηβοι και ενήλικες σε εβδομαδιαία βάση μετέχουν στις πολλαπλές δράσεις του Πολύκεντρου, σμιλεύουν τις ψυχές τους, δημιουργούν, εμπνέονται και καλλιεργούνται πνευματικά, φανερώνει την πολύτιμη προσφορά και το έργο του Τσατσαρωνάκειου.

Βαθιά η ευγνωμοσύνη και πολλές οι ευχαριστίες μας προς του μεγάλους δωρητές και ευεργέτες της Μητροπόλεως μας, την οικογένεια Νικολάου Τσατσαρωνάκη που η αγάπη τους για τον τόπο και η ευλάβεια τους στην Εκκλησία τους οδήγησαν εις το να προσφέρουν αυτή την κυψέλη πολιτισμού και παιδείας.

Το κόσμημα αυτό των 2.300τ.μ., το οποίο δεν κοσμεί μόνον αρχιτεκτονικά τον τόπο, αλλά τον ανεβάζει ψηλότερα μέσα από τις ποικίλες δομές και δράσεις του.», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθως χαιρέτισε η εκπρόσωπος της οικογένειας Τσατσαρωνάκη, κ. Ελένη Τσατσαρωνάκη, μέλος Δ.Σ. του Πολύκεντρου, η οποία μετέφερε την χαρά και ευχαριστίες της οικογένειας για το «σπουδαίο και μοναδικό» έργο που επιτελείται στο Τσατσαρωνάκειο.

Επίσης χαιρέτισε, και ο χοράρχης και μουσικοδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Χαχλάκης, μεταφέροντας προς τον Σεβασμιώτατο κ.Αμφιλόχιο τις ευχαριστίες των μετεχόντων εις το δείπνο.

Η βραδιά εμπλουτίστηκε με τραγούδια που απέδωσαν με τρόπο άριστο τα μέλη της χορωδίας, με την συνοδεία πιάνου. Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν ενθυμήματα της βραδιάς τόσο από την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, όσο και από την οικογένεια Νικολάου Τσατσαρωνάκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook