Το τρόφιμο που μπορεί να προστατεύει τον οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες του αλατιού

το-τρόφιμο-που-μπορεί-να-προστατεύει-τ-931648

Είναι μια γενική αλήθεια, πως ό,τι έχει ωραία γεύση είναι πιθανότατα κακό για τον οργανισμό μας.

Κι όμως, υπάρχει εδώ μια χαραμάδα ελπίδας: το τυρί! Το τυρί μπορεί να μας προστατεύει από τους κινδύνους που συνδέονται με την αυξημένη κατανάλωση αλατιού, όπως υποδεικνύει μια νέα μελέτη.

Ξέρουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πίεση, καρδιαγγειακά προβλήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, ακόμα και κάποιες μορφές άνοιας.

«Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν την προτεινόμενη ποσότητα γαλακτοκομικών κάθε μέρα έχουν συνήθως χαμηλότερη πίεση και καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία γενικώς», λέει η καθηγήτρια του Penn State University, Lacy Alexander, στη μελέτη που συνυπογράφει στο «Journal of Nutrition».

Στο πείραμα που έκαναν οι ερευνητές βρήκαν πως όσοι κατανάλωναν 170 γραμμάρια τυριού τη μέρα, τυρί διαφόρων τύπων, είχαν καλύτερη λειτουργία στα αιμοφόρα αγγεία τους. Ακόμα και τυριά που περιείχαν και τα ίδια υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού.

Δεν είναι σαφές για την ώρα, μας λένε, τι ακριβώς επιφέρει τις προστατευτικές αυτές ιδιότητες του τυριού, υποπτεύονται πάντως πως πρέπει να έχει σχέση με τα γνωστά αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά του τυριού.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, όπως τονίζουν με νόημα, πως πρέπει να τρώμε τόνους αλάτι καθημερινά και να νομίζουμε ότι αντισταθμίζουμε τις βλαβερές του ιδιότητες με λίγο τυρί. Όπως και η Αμερικανική Εταιρία Καρδιάς, έτσι και οι ερευνητές συνιστούν πως η ημερήσια πρόσληψη αλατιού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.500mg.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook