Το τρικ με το παγάκι όταν ψήνεις μπιφτέκια στα κάρβουνα

το-τρικ-με-το-παγάκι-όταν-ψήνεις-μπιφτέ-1218677

Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους πάνω από μια ψησταριά, ανακαλύπτοντας διαρκώς νέους τρόπους και κόλπα στο μπάρμπεκιου.

Και είναι αυτές οι συμβουλές που κάνουν και τους υπόλοιπους να μοιάζουν επαγγελματίες ψήστες, ανεβάζοντας κατά πολύ τα κρέατα που βγαίνουν από τη σχάρα τους.

Ένα τέτοιο κόλπο μας αποκαλύπτει η food blogger Maki Yazawa και έχει να κάνει με το πώς να μη χάνουν τα μπιφτέκια τους χυμούς τους. Είναι ο καλύτερος τρόπος, ισχυρίζεται, για να παραμένουν μαλακά και ζουμερά, ρωτώντας αρκετούς μύστες του μπάρμπεκιου.

Τοποθετούμε λοιπόν ένα μικρό παγάκι πάνω στο ωμό μπιφτέκι, στο κέντρο του, αμέσως μόλις το ρίξουμε στη σχάρα. Εναλλακτικά, τα παγάκια μπορούν να είναι λίγο παγωμένο βούτυρο (από την κατάψυξη κι αυτό).

Όσο ψήνεται το μπιφτέκι, το παγάκι (ή το βούτυρο) λιώνει και κατανέμει ομοιόμορφα υγρασία πάνω στο κρέας, αποτρέποντας το στέγνωμα.

«Μην ξεχάσετε», μας λέει, «να κάνετε ένα βαθούλωμα με το δάχτυλό σας στο κέντρο του μπιφτεκιού, ώστε να το βοηθήσετε να διατηρήσει το σχήμα του όσο ψήνεται»…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook