Το τραγούδι που γράφτηκε στις τουαλέτες του αεροδρομίου κι έγινε μεγάλη επιτυχία

το-τραγούδι-που-γράφτηκε-στις-τουαλέτ-1043081

Η αλήθεια είναι πως πίσω από γνωστά τραγούδια κρύβονται διάφορες ιστορίες. Ένα από αυτά είναι και το πολύ γνωστό, «Της Λαρίσης το ποτάμι», το οποίο, όμως, κρύβει μία αστεία ιστορία την οποία είχε περιγράψει ο ίδιος ο δημιουργός του, ο Γιώργος Μητσάκης.

Όπως είχε αποκαλύψει, το τραγούδι – που έγινε μεγάλη λαϊκή επιτυχία – το εμπνεύστηκε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και το έγραψε στις τουαλέτες αυτού, πάνω σε ένα χαρτί υγείας. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή:

Ο συνθέτης βρίσκεται με τη σύντροφό του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και μιλάνε περί ανέμων και υδάτων για να περάσει η ώρα. Κάποια στιγμή, η κουβέντα φτάνει στη Λάρισα και τον Πηνειό κι εκεί που συζητάνε, ο Μητσάκης διακόπτει για να πάει στην τουαλέτα.

Εκεί του έρχεται η έμπνευση. Χαρτί κανονικό όμως δεν υπήρχε, αλλά χωρίς να χάσει χρόνο (μιας και του είχε έρθει και η έμπνευση), παίρνει ένα κομμάτι χαρτί υγείας και πάνω σε αυτό γράφει τους βασικούς στίχους (ρεφρέν και κουπλέ). Και χαρούμενος βγαίνει από τη τουαλέτα.

Επιστρέφοντας, δείχνει τι έγραψε στη σύντροφό του, η οποία δεν είχε, παρά να γελάσει με το κατόρθωμα του καλού της. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1963 και έγινε μεγάλη επιτυχία. Στην αρχική εκτέλεσή του τραγουδάει ο Θόδωρος Κανακάρης, για να ακολουθήσει η εκτέλεση με τον Σπύρο Ζαγοραίο, ο οποίος το «σφράγισε» με τη φωνή του.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook