Το θρυλικό “Layla” στη νέα του μορφή από την εξαιρετική παρέα του Eric Clapton

το-θρυλικό-layla-στη-νέα-του-μορφή-από-τη-1319595

“Layla”, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και ιστορικά τραγούδια της παγκόσμιας rock μουσικής σκηνής, με ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα riffs της κιθάρας, πρωτοκυκλοφόρησε το 1970 από το συγκρότημα Derek and the Dominos του Eric Clapton, ο οποίος ήταν και δημιουργός του κομματιού μαζί με τον Jim Gordon.

Tο τραγούδι είχε συμπεριληφθεί στο διπλό άλμπουμ “Layla and Other Assorted Love Songs”, ενώ στο πιάνο έπαιζε η Rita Coolidge, που τότε ήταν το κορίτσι του Gordon. Εννοείται ότι το κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

To “Layla” έκανε την 2η… καριέρα του, όταν βγήκε σε ακουστική έκδοση Unplugged, που ηχογραφήθηκε για το MTV το 1992. Και βέβαια γνώρισε ξανά επιτυχία.
Τώρα ο Eric Clapton παρουσιάζει μία 3η διαφορετική έκδοση, πιο τζαζέ, μέσα από τα “Lockdown Sessions”, παρέα με τρεις εξαιρετικούς και κορυφαίους μουσικούς. Τον κιμπορντίστα Chris Stainton, ο οποίος συμμετείχε στην μπάντα του Clapton και στις εμφανίσεις του στο Σπόρτινγκ της Αθήνας, τον μπασίστα Nathan East και τον ντράμερ Steve Gadd.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook