Το θρυλικό “A Love Supreme” του John Coltrane έγινε πλατινένιο μετά από 56 χρόνια

το-θρυλικό-a-love-supreme-του-john-coltrane-έγινε-πλατινέ-1315927

Χρειάστηκαν 56 ολόκληρα χρόνια από την επίσημη κυκλοφορία του, ώστε το άλμπουμ αριστούργημα του ανεπανάληπτου σαξοφωνίστα της free jazz και του bebop, προκειμένου να γίνει πλατινένιο, που σημαίνει ότι ξεπέρασε σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και δεν είναι μόνο ο πρώτος δίσκος του Coltrane που γίνεται πλατινένιος, παραδόξως είναι και ο πρώτος δίσκος jazz γενικότερα της δεκαετίας του ’60, που κατακτά την διάκριση του πλατινένιου.

Πρόσφατα οι επικεφαλείς των δισκογραφικών εταιριών Verve και Impulse! Records, παρουσίασαν και απένειμαν στον γιό και την κόρη του μεγάλου συνθέτη και μουσικού, τον Ravi και την Michelle Coltrane, τον πλατινένιο δίσκο σε μία μικρή τελετή που έγινε στο οικογενειακό σπίτι στο Dix Hills του Long Island.

Προκειμένου να εορταστεί το γεγονός αυτό, η Impulse! κυκλοφόρησε μία νέα συλλογή, μόνο σε ψηφιακή μορφή, που τιτλοφορείται “A Love Supreme: The Platinum Collection” και η οποία εκτός από το αυθεντικό ιστορικό άλμπουμ του 1965, συμπεριλαμβάνει και ζωντανές εκτελέσεις του έργου από τον John Coltrane, στις Antibes της Γαλλίας και το Seattle της Washington.

Επιπλέον, το “A Love Supreme” είναι πλέον διαθέσιμο σε μορφή Dolby Atmos Spatial Audio από την Apple Music, το Amazon Music και το Tidal, ενώ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει μία νέα περιορισμένη έκδοση σε δίσκο βινυλίου, κάτω από τη σειρά Mastercut Edition της Supersense.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook