Το θαυματουργό μείγμα από έλαια που μεταμορφώνει τα μαλλιά

το-θαυματουργό-μείγμα-από-έλαια-που-με-1517571

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ειδικά αν έχουμε επιβαρύνει τα μαλλιά μας με χημικές επεξεργασίες είναι το σπάσιμο της τρίχας και το φριζάρισμα.

Ωστόσο υπάρχει μια πολύ εύκολη σπιτική συνταγή από έλαια που μπορούμε να φτιάξουμε, η οποία θα μας δώσει άμεσα αποτελέσματα, τόσο στη φυσική λάμψη, τη στιλπνότητα, όσο και στη δύναμή τους.

Στάδιο #1 Φτιάχνουμε αυτήν τη σπιτική συνταγή τόνωσης του τριχωτού

Αναμειγνύουμε από μία κουταλιά της σούπας έλαιο χοχόμπα, καστορέλαιο και έλαιο καρύδας. Το χοχόμπα ενυδατώνει και προστατεύει την τρίχα, το καστορέλαιο χαρίζει λάμψη και όγκο ενώ το έλαιο καρύδας θρέφει και είναι αντιβακτηριδιακό, ιδανικό για την εξυγίανση του τριχωτού.

Στάδιο #2 Κάνουμε μασάζ

  • Απλώνουμε το μισό μείγμα στις ρίζες και το τριχωτό το μείγμα και κάνουμε ήπιο μασάζ με τις άκρες των δακτύλων.
  • Έτσι θα ενεργοποιήσουμε την κυκλοφορία του αίματος και θα βοηθήσουμε τα συστατικά των ελαίων να απορροφηθούν καλύτερα.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα κατά μήκος των μαλλιών μας και τα χτενίζουμε με μία αραιή χτένα για να πάει παντού ομοιόμορφα.
  • Φοράμε ένα νάιλον σκουφάκι για το ντους.
  • Περιμένουμε μία ώρα για να δράσει και να διεισδύσει καλύτερα στο τριχωτό και τα μαλλιά.
  • Τέλος λουζόμαστε και αν μπορούμε αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά.

Extra tip: Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα για 1 μήνα, και σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι τα μαλλιά μας έχουν γίνει πιο ανθεκτικά στο σπάσιμο και πιο απαλά.

Επίσης, κάνουμε μία μίνι αποχή από το καθημερινό στάιλινγκ

Το σεσουάρ και τα εργαλεία θερμότητας καθώς και τα προϊόντα στάιλινγκ με οινόπνευμα, parabens, ορυκτέλαια και τεχνητές χρωστικές ουσίες επιβαρύνουν την τρίχα. Ετσι προσπαθούμε να περιορίσουμε τη χρήση τους τουλάχιστον για ένα διάστημα και αντικαθιστούμε τα προϊόντα στάιλινγκ με προϊόντα περιποίησης.

Για παράδειγμα:

  • Αντί για τζελ ή λακ, δίνουμε όγκο στις ρίζες με ένα dry shampoo.
  • Για να χαρίσουμε λάμψη, χρησιμοποιούμε έναν ορό ή έλαιο λάμψης.
  • Για να αποφεύγουμε το φριζάρισμα, απλώνουμε καθημερινά είτε σε νωπά είτε σε στεγνά μαλλιά μία ενυδατική σύνθεση που δεν ξεπλένεται.

vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook