Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά -«Αθάνατη» φώναζε το πλήθος

το-τελευταίο-αντίο-στη-φώφη-γεννηματά-1305543

Με συγκίνηση και χειροκροτήματα το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά, τη σορό της οποίας συνόδευσαν χιλιάδες κόσμου στην τελευταία της κατοικία.

Το πένθος ήταν όντως εθνικό και η συγκίνηση έκδηλη σε εκπροσώπους όλων των κομμάτων, στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και στον απλό κόσμο.

Η Φώφη Γεννηματά αναπαύεται στην αγκαλιά της αττικής γης, εκεί όπου πριν από πολλά χρόνια είχε ταφεί ο πατέρας της, Γιώργος, ο οποίος είχε φύγει επίσης νεότατος, χτυπημένος και εκείνος από τον καρκίνο.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί η σορός της μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 10 ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα και στις 2 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία.

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν επίσης πολιτικοί και βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα για να αποτίσουν φόρο τιμής στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία για χρόνια πάλεψε γενναία και με μεγάλη αξιοπρέπεια απέναντι στον καρκίνο και τελικά πέθανε τη Δευτέρα το πρωί.

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τα τρία της παιδιά, ο σύζυγός της, η αδελφή της και η ανιψιά της, συνεργάτες, φίλοι, ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκονταν ήδη στη Μητρόπολη Αθηνών. Λίγα λεπτά πριν από τις 2 μ.μ. στη Μητρόπολη εισήλθαν ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γγ του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, η Νίκη Κεραμέως, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κυριάκος Πιερακκάκης. Ακόμη, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Ντόρα Μπακογιάννη με τα παιδιά της, Κώστα και Αλεξία. Ακολούθως, εισήλθε στη Μητρόπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, τα τρία της παιδιά, ο σύζυγός της, η αδελφή της

Επίσης, στη Μητρόπολη παρευρίσκονταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Γιώργος Νταλάρας.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι ήταν λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας την αποχαιρέτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, εκ μέρους της Βουλής ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια τα τρία της παιδιά, ο Γιώργος, η Κατερίνα και η Αιμιλία

 

Ο Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του, Δάφνη
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Ανδρέας Λοβέρδος
Λουκάς Παπαδήμος
Νίκη Κεραμέως
Κώστας Σκανδαλίδης
Λούκα Κατσέλη
Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Γιώργος Βαρδινογιάννης
Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη
Γιώργος και Άννα Νταλάρα

Αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, η πομπή ξεκίνησε με κατεύθυνση το Α’ Νεκροταφείο. Πλήθος κόσμου, τα παιδιά, ο σύζυγός της, η αδελφή της, για λίγα μέτρα και ο πρωθυπουργός ακολούθησαν τη σορό της Φώφης Γεννηματά στην πομπή από τη Μητρόπολη προς το Α’ Νεκροταφείο.

Η πομπή πέρασε περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος και ακολούθως έξω από τη Βουλή. Κόσμος βρισκόταν σε κάθε γωνιά της διαδρομής.

Εξόδιος ακολουθία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. Στιγμιότυπο από τον εξωτερικό χώρο της Μητρόπολης Αθηνών.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μεικτό άγημα από τα τρία Σώματα απέδωσε τιμές, ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνιζε το πένθιμο εμβατήριο.

Της πομπής προπορεύονταν ένας αξιωματικός που έφερε τα παράσημα με τα οποία τιμήθηκε η Φώφη Γεννηματά, καθώς είχε διατελέσει αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την ώρα της ταφής, εννέα στρατιώτες πυροβόλησαν 3 φορές αποδίδοντας τιμές. Η ελληνική σημαία που βρίσκεται πάνω στο φέρετρο διπλώθηκε και παραδόθηκε στον σύζυγό της, ενώ τα παράσημα παρέλαβε η κόρη της Αιμιλία.

«Αθάνατη!» φώναζε το πλήθος

Την ώρα της μεταφοράς του φερέτρου από το παρεκκλήσι στον Μητροπολιτικό Ναό για την εξόδιο ακολουθία, πλήθος κόσμου χειροκροτούσε, πετούσε τριαντάφυλλα και φώναζε «αθάνατη!».

 

 

 

iefimerida.gr

4 thoughts on “Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά -«Αθάνατη» φώναζε το πλήθος

  1. Ο Θεός να σε αναπαύσει Φώφη… Αμαρτία αυτό που έγινε στην οικογένεια σου και μακάρι να μην συνεχιστεί στις ψυχούλες που έφερες στον κόσμο…

  2. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της…
    Αλλά δεν μπορεί να περνά απαρατηρητο ότι για την ….»Αγία» Φώφη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τόσο κόσμο, την πομπή, κλπ, ενώ με τον …. Άγιο Δημήτριο η λιτανεία θα μόλυνε το σύμπαν….

    1. Φίλε κάποιε φαντάζομαι βλέπεις ότι φοράνε ΟΛΟΙ μάσκες, ενω αντίθετα στην Θεσσαλονίκη φόραγαν οι μισοί κ ΟΛΟΙ φιλαγαν εικόνες χωρίς μασκα κ γλύφουν κουταλιά! Νομίζω ότι έχουμε την στοιχειώδη ευφυΐα, τουλάχιστον 2 χρόνια σχεδόν μετά απ’ την έναρξη της πανδημίας να ξέρουμε τα βασικά, τουλάχιστον, μπας κ καταφέρουμε να προχωρήσουμε παρακάτω πότε επιτέλους!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook