Το συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί με τον καθρέπτη του αυτοκινήτου

το-συνηθισμένο-λάθος-που-κάνουν-πολλο-1241848

Ακόμη και κάποιοι έμπειροι οδηγοί, μπορεί να κάνουν σημαντικά λάθη στην οδήγηση ή να μην γνωρίζουν λεπτομέρειες.

Μια από αυτές μπορεί να είναι ακόμη και η θέση που έχουν οι καθρέπτες. Ένα πολύ συνηθισμένο, όπως αποδεικνύεται, λάθος. Πολλοί έχουν τον πλαϊνο καθρέπτη με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπουν και το πίσω μέρος του οχήματός τους αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι το απολύτως σωστό σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον σε σχετική μελέτη του 2012: «Στην πραγματικότητα τα ‘‘τυφλά σημεία’’ είναι ένα πράγμα που ανήκει στο παρελθόν! Σε κάθε αυτοκίνητο ή βανάκι που έχει φτιαχτεί τα τελευταία 10 ή και 20 χρόνια, οι καθρέφτες μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να μην υπάρχουν τυφλά σημεία».

Πώς θα κάνουμε τη ρύθμιση του δεξιού καθρέπτη: Γέρνουμε το σώμα μας προς τα δεξιά, φτάνοντας το κεφάλι μας στο μέσο της κονσόλας του αυτοκινήτου, και ρυθμίζουμε τον καθρέφτη ώστε να βλέπουμε ελάχιστα την πίσω δεξιά γωνία. Επιστρέφοντας στην αρχική θέση, δεν θα πρέπει να μπορούμε να δούμε καθόλου το πίσω δεξί φτερό του οχήματός μας. «Και γιατί να θέλετε;», ρωτά αστειευόμενη η μελέτη, «πότε ήταν η τελευταία φορά που το αυτοκίνητό σας πήγε να σας τρακάρει;».

Τον τρόπο του πανεπιστημίου επιβεβαιώνουν ειδικοί στην οδηγική ασφάλεια, ιστοσελίδες όπως το How Stuff Works, αλλά και γνωστές ιστοσελίδες αυτοκινήτου

news.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook