Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο που επιπλέει στη θάλασσα | Photos

Η ανθρωπότητα είχε πάντα μεγαλεπήβολα σχέδια από την γέννησή της. Μερικά ευδοκίμησαν, αλλά πάλι όχι. Όπως το πρώτο πλωτό ξενοδοχείο που φτιάχτηκε το 1988 και η ιστορία του ξεπερνάει ακόμη και κινηματογραφικό σενάριο.

Ονομαζόταν «John Brewer Floating Hotel» και χτίστηκε στην Σιγκαπούρη με στόχο να αποπλεύσει προς την Αυστραλία και τον Μεγάλο Κοραλιογεννή Ύφαλο. Είχε τον τίτλο του πρώτου πλωτού ξενοδοχείου.

Μια σειρά από απίστευτες συμπτώσεις και οικονομικές ατυχίες, έφεραν το «John Brewer Floating Hotel» στο Βιετνάμ και μετά στην Βόρεια Κορέα.

Συχνά αναφέρεται ως floatel και πήρε το όνομά του από τον ύφαλο στον οποίο κατασκευάστηκε.Με 5 ορόφους και 200 δωμάτια, κλαμπ, ρεστοραν, μπαρ και ο,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς θα γινόταν παγκόσμιο αξιοθέατο. Με 92 μέτρα μήκος και 30 ύψος, ήταν ένα μεγαθήριο!
Ένας κυκλώνας το χτύπησε μόλις την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του και έτσι έκλεισε νωρίς!Η απώλεια εσόδων την πρώτη χρονιά ήταν 8 εκατομμύρια δολάρια. Πουλήθηκε σε μια γιαπωνέζικη εταιρεία και κατέληξε στο Βιετνάμ. Εκεί μετονομάστηκε σε Saigon Floating Hotel για 10 χρόνια, ωστόσο οικονομικά προβλήματα το έστειλαν στην… Βόρεια Κορέα

Ένα γεγονός με πυροβολισμούς το 2018 ήταν η αιτία να κλείσει. Αρχικός στόχος ήταν να γκρεμιστεί.Το 2019 ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία για ανακαινίζοντάς το.
Ονομάστηκε Hotel Haegeumgang και το 1998 άνοιξε. Η πανδημία του κορονοϊού σταμάτησε τα πλάνα του Βορεικορεάτη ηγέτη.Απομένει να δούμε αν το ξενοδοχείο-φάντασμα θα λειτουργήσει ξανά, αλλά και αν θα έχει καλύτερη τύχη!

newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ λόγος που δεν πρέπει να πίνεις από το κουτάκι χωρίς να το πλύνεις πρώτα
Επόμενο άρθροΚοινωνικό Τιμολόγιο: Ποιοι κάνουν νέα αίτηση 2022 – Η προθεσμία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ