To Spiegel κατακεραυνώνει τον Μητσοτάκη: Εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής αλλά κυβερνά ως αυτοκράτορας

to-spiegel-κατακεραυνώνει-τον-μητσοτάκη-εμφα-1391656

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και εκατομμύρια Ευρωπαίοι απόλαυσαν φέτος το καλοκαίρι την… φωτεινή της πλευρά.

Ίσως γι’ αυτό οι κυβερνήσεις στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι πιο πρόθυμες να παραβλέψουν τη… σκοτεινή πλευρά της, σχολιάζει το Spiegel, αναφερόμενο στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σε ανάρτησή του, τονίζει πως μολονότι η διάλυση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία και την Πολωνία απασχολεί τα δικαστήρια και την Επιτροπή της ΕΕ, το γεγονός ότι η Ελλάδα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διολισθαίνει επίσης όλο και περισσότερο προς την απολυταρχία και τον αυταρχισμό, φαίνεται να μην έχει ενοχλήσει σχεδόν κανέναν μέχρι στιγμής στις Βρυξέλλες , στο Βερολίνο και στο Παρίσι.

Ο Μητσοτάκης απεικονίζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο μεταρρυθμιστή που έχει αποκαταστήσει τη χώρα του. Αυτό για το οποίο δεν του αρέσει να μιλάει είναι οι αμέτρητες πλέον νομικές παραβιάσεις που διαπράττουν Έλληνες αξιωματούχοι υπό την ηγεσία του, συνεχίζει το διεθνές μέσο.

Ειδικά στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έχει de facto αναστείλει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν απελάσει βίαια χιλιάδες πρόσφυγες στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια.

Δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι πρέπει να δικαιολογήσουν εγκλήματα που διαπράχθηκαν στα σύνορα. Από την άλλη, αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά είναι ότι οι άνθρωποι που τεκμηριώνουν αυτά τα εγκλήματα υφίστανται πίεση, γράφει το Spiegel.

Για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος του Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, δυσφημήθηκε ως Τούρκος πράκτορας στα φιλοκυβερνητικά ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Αφού το μέσο ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πώς μια πεντάχρονη Σύρια πέθανε στα τουρκοελληνικά σύνορα ποταμού του Έβρου, επειδή οι ελληνικές αρχές της αρνήθηκαν οποιαδήποτε βοήθεια, η κυβέρνηση δεν άσκησε καμία αυτοκριτική, αλλά δυσφήμησε τον Χριστίδη, επειδή φέρεται να απέκτησε παράνομη πρόσβαση στους γονείς του θύματος, τονίζει.

Η Ελλάδα βλέπει τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Μητσοτάκης καταφεύγει όλο και περισσότερο στις μεθόδους ενός αυταρχικού ηγέτη.

Αυτός και ο λαός του έχουν κάνει το ψέμα ουσιαστικό μέρος της πολιτικής τους. Σύμφωνα με την κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση στην ΕΕ, καταλήγει το δημοσίευμα του Spiegel.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook