Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία σε συνέντευξη με θέμα «Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας»

το-σωματείο-ιδιωτικών-υπαλλήλων-χανί-1338822

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία την Τρίτη στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων σε κοινή συνέντευξη με θέμα «Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης «.

«Δυο χρόνια έχουν περάσει σχεδόν από την πανδημία και μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα. Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το λαό, ρίχνει το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες μας. Διολισθαίνει και στη λογική της «ανοσίας της αγέλης», καλώντας μας να προστατεύσουμε την υγεία μας και τη ζωή μας ο καθένας από μόνος του και όπως μπορεί.

Οι περισσότεροι χώροι δουλειάς είναι εστία υπέρ μετάδοσης, αφού ούτε η κυβέρνηση ούτε οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας λόγω του ότι κοστίζουν. Η υποχρεωτική τηλεργασία που αφορά ένα τμήμα εργαζομένων γίνεται με τους χειρότερους όρους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Στους υπόλοιπους χώρους που συνεχίζεται να εργάζεται η πλειοψηφία των εργαζομένων (σουπερμάρκετ, εμπορικά, μεγάλα ξενοδοχεία ,εργοτάξια ,επισιτισμός ,αποθήκες ,καθαριότητα, υπηρεσίες δήμων)οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι.

Κάθε μέρα υπάρχουν ατελείωτες ουρές για ένα test και για να αποφεύγετε ο συνωστισμός καταφεύγουμε σε ιδιωτικές δομές υγείας , με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν από το υστέρημα μας. Τεράστια κενά, υποχρηματοδότηση και κανένα μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το ίδιο συμβαίνει και στην εκπαίδευση, που οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία γίνεται χωρίς ουσιαστικά μέτρα. Αίθουσες που πολλές φορές είναι μικρές σε μέγεθος στοιβάζονται πάνω από 25 παιδιά, με ελλείψεις – κενά σε καθαριότητα και εκπαιδευτικούς.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση τα σωματεία παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας.

Απαιτούμε :

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.

Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους. Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων.

Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμό. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».

Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά.

Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook