Το smoothie με δύο βασικά χειμωνιάτικα φρούτα που θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας

το-smoothie-με-δύο-βασικά-χειμωνιάτικα-φρούτα-1359694

Εάν είστε από εκείνες που απολαμβάνετε για πρωινό ένα smoothie, τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς με δύο βασικά χειμωνιάτικα φρούτα μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα άκρως αναζωογονητικό smoothie που θα τονώσει, επιπλέον, και το ανοσοποιητικό σας.

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους, λοιπόν, για να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά στοιχεία από τα εποχιακά προϊόντα είναι τα απολαυστικά και άκρως αναζωογονητικά smoothies. Και αυτό το πράσινο smoothie που θα βρείτε παρακάτω αποτελείται από δύο φρέσκα εποχιακά συστατικά για να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, κάτι που όλοι έχουμε σε προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή.

Πώς βοηθά αυτό το smoothie στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού;

Η επιλογή συστατικών για ένα smoothie με βάση τις γεύσεις τους αποτελεί την αρχή για την δημιουργία ενός τονωτικού πρωινού. Ωστόσο, αξίζει να λάβετε υπόψη και επιλογές με βάση τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά και τα βασικά οφέλη τους για την υγεία. Στο εν λόγω πράσινο smoothie, λοιπόν, θα χρησιμοποιήσετε ακτινίδιο και πορτοκάλι, δύο βασικά εποχιακά χειμωνιάτικα φρούτα, που αποτελούν, επίσης, τροφές που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, λοιπόν, συνδέουν τα πορτοκάλια με κάποια οφέλη για το ανοσοποιητικό. Τα εσπεριδοειδή, για παράδειγμα, συμπεριλαμβανομένων των πορτοκαλιών, είναι πλούσια στο βασικό μικροθρεπτικό συστατικό βιταμίνη C. «Είναι αυτό το εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών», εξηγεί η Maya Feller, M.S., R.D., CDN, στο mindbodygreen.com. Και ειδικά «όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε τόσους πολλούς ανθρώπους, η λήψη μιας τακτικής δόσης βιταμίνης C είναι απίστευτα χρήσιμη».

Αλλά το ακτινίδιο είναι ένα λιγότερο γνωστό φρούτο, που είναι κι αυτό ευεργετικό για το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο mindbodygreen.com ο γιατρός και ερευνητής William Li, M.D., τα ακτινίδια ενεργοποιούν και τα πέντε αμυντικά συστήματα υγείας στο σώμα, ενώ είναι, επίσης, πλούσια σε βιταμίνη C, συν κάποια άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο.

Εκτός από τα φρούτα, αυτό το smoothie διαθέτει και baby kale. Ενώ κανονικά θα επιλέγατε το σπανάκι σε ένα πράσινο smoothie, το λάχανο έχει τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από το σπανάκι και, όπως έχετε ήδη διαπιστώσει, αυτό είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού.

Και για το τέλος, αυτό το smoothie περιλαμβάνει, επίσης, βότανα και μπαχαρικά που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό όπως το τζίντζερ και ο κουρκουμάς (συν το μαύρο πιπέρι για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας απορροφά όλα τα οφέλη του κουρκουμά).

Πώς να φτιάξετε το πράσινο smoothie που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας

Για να φτιάξετε το εν λόγω smoothie, λοιπόν, θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια baby kale, 1 ακτινίδιο, 1 πορτοκάλι, 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κάνναβης (προαιρετικά), 1 έως 1,5 φλιτζάνια μη γαλακτοκομικό γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, 1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ξεκινώντας με 1 φλιτζάνι μη γαλακτοκομικό γάλα της επιλογής σας (καρύδας, αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας κ.α.) και προσθέτοντας κι άλλο εάν χρειάζεται για να έχετε την ιδανική υφή.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook