Το σκληρό πόκερ Ανδρουλάκη – Λοβέρδου

το-σκληρό-πόκερ-ανδρουλάκη-λοβέρδου-1317542

Γιατί ο Λοβέρδος επιμένει και δεν παραιτείται;

Το σκάνδαλο των υποκλοπών οδηγεί και σε εσωκομματικό ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ. Τόσο ο πρόεδρος του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο αντικαταστάτης του στην κοινοβουλευτική ομάδα Μιχάλης Κατρίνης, έδειξαν σαφέστατα στον Ανδρέα Λοβέρδο την έξοδο.

Οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις και των δύο αντρών που κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μεθόδευση μέσω των υποκλοπών ώστε να επηρεάσει την εσωκομματική διαδικασία στο τότε ΚΙΝΑΛ με σκοπό είτε να εκλεγεί ο πρόεδρος της αρεσκείας του είτε να εκβιάσει τον εκλεγμένο πρόεδρο εάν δεν κατάφερνε να επιβάλει τον «βολικό», είναι ένα βαρύτατο «κατηγορώ» κατά του Ανδρέα Λοβέρδου.

Εάν ο Λοβέρδος διέθετε έστω και ένα ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας, θα είχε παραιτηθεί και θα είχε επιτεθεί στο Νίκο Ανδρουλάκη διαψεύδοντας τις κατηγορίες. Όμως ο τρίτος και καταϊδρωμένος υποψήφιος πρόεδρος, συνεχίζει και παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις του αποτελούν χείρα βοηθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το νόμισμα φυσικά έχει δύο όψεις. Με την ίδια λογική και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έπρεπε να έχει ήδη διαγράψει από τον εσωκομματικό ανταγωνιστή του, καθώς με τις δηλώσεις του διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ίδιου του κόμματος.

Τι πραγματικά συμβαίνει;

Η εξήγηση είναι απλή. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν παραιτείται, αλλά συνεχίζοντας να προκαλεί επιδιώκει την διαγραφή του από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στην Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να του κολλήσουν την ρετσινιά του αποστάτη.

Από την άλλη, ο Ανδρουλάκης έχει καταλάβει το παιχνίδι του Λοβέρδου και δεν τον διαγραφεί ώστε να τον υποχρεώσει να παραιτηθεί, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Απομένει να δούμε ποιος θα αντέξει.

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook