Το σημερινό Google doodle θα σας κάνει να χάσετε όλη την ημέρα κόβοντας πίτσα!

το-σημερινό-google-doodle-θα-σας-κάνει-να-χάσετε-ό-1332213

Δεν περνάει η Δευτέρα;

Δεν ξέρετε πώς να περάσετε το lunch break σας; Ευτυχώς η Google είναι εδώ, η οποία αφιέρωσε τη σημερινή μέρα στην πίτσα και την τέχνη του «Pizzaiuolo», δίνοντάς μας το τέλειο παιχνίδι.

Είναι ένα doodle διαφορετικό από τα άλλα – εθιστικό θα λέγαμε, ενώ μας ανοίγει και την όρεξη. Κόβουμε τις διασημότερες πίτσες του κόσμου και η ώρα περνά χωρίς καν να το καταλάβουμε. Όσο ανεβαίνει το επίπεδο, τόσο δυσκολότερο είναι να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις της παραγγελίας.

Η τέχνη του Pizzaiulo είναι μια μαγειρική πρακτική που περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές φάσεις που σχετίζονται με την προετοιμασία της ζύμης και το ψήσιμό της σε ξυλόφουρνο, που απαιτεί περιστροφική κίνηση της ζύμης από τον μάγειρα.

Στη Νάπολη, την γενέτειρα της πίτσας, κατοικούν περίπου τρεις χιλιάδες Pizzaiuoli (δηλαδή masters του είδους), οι οποίοι κρατούν ζωντανή την παράδοση. Μάλιστα, παρότι κάθε χρόνο, η Ένωση Ναπολιτάνων Pizzaiuoli διοργανώνει μαθήματα που επικεντρώνονται στην ιστορία, τα εργαλεία και τις διάφορες τεχνικές, τα μυστικά του επαγγέλματος παραμένουν επτασφράγιστα. Περνούν αποκλειστικά από τον δάσκαλο στο μαθητή.

Προς το παρόν λοιπόν, ας αρκεστούμε στο σημερινό παιχνίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook