Το σήκωσε στα Χανιά ο Ολυμπιακός! 4ο σερί Κύπελλο για τους ερυθρόλευκους στο μπάσκετ γυναικών | Photos

το-σήκωσε-στα-χανιά-ο-ολυμπιακός-4ο-σερ-832756

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 20 φάιναλ-φορ Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ γυναικών, στο κλειστό του Κλαδισσού, με την κυπελλούχο ομάδα του ολυμπιακού να διατηρεί για 4η χρονιά τα κεκτημένα. Οι ερυθρόλευκες με MVP την Αγγελική Νικολοπούλου, κέρδισαν την φιναλίστ, Νίκη Λευκάδας με 78-69 και κατέκτησαν έτσι  το τέταρτο σερί τρόπαιο στην ιστορία τους.

Μέσα σε όμορφη και φίλαθλη ατμόσφαιρα στον τελικό ο Ολυμπιακός, αφού πρώτα απέκλεισε στον ημιτελικό της διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό, με πολύ καλή εμφάνιση και στις δυο άκρες του παρκέ, σε άμυνα και επίθεση, σοβαρότητα και προσήλωση στον στόχο του, κατάφερε να νικήσει και την «πρωτάρα» σε τελικό του θεσμού, Νίκη Λευκάδας.Οι ερυθρόλευκες έδειξαν από νωρίς αποφασισμένες, να μη φύγουν από το νησί χωρίς το Κύπελλο. Με τις Παυλοπούλου- Τόμας πέρα από τα οργανωτικά τους καθήκοντα να βοηθούν και στο σκοράρισμα και την Τζόνσον να εκτελεί, έφτασαν στο 5’ σε double score 12-6 στο 5λεπτο και διατηρώντας μία διαφορά ασφαλείας  τέλειωσε με 24-15 το α’ δεκάλεπτο.

Στην β’ περίοδο ο κάτοχος του τίτλου ανέβασε τη διαφορά, απέναντι στην παρέα της κορυφαίας της Λευκάδας, Νάιτ και έκλεισε το α’ ημίχρονο με προβάδισμα 45-29.

Η επιστροφή των ομάδων στο παρκέ, επεφύλαξε μοναδικές συγκινήσεις, καθώς η ομάδα της Λευκάδας με συνεχόμενους πόντους της Νάιτ, 2.58 πριν τη λήξη της περιόδου, έριξε τη διαφορά στους 5 πόντους, 50-45 και έδειξε πολύ απειλητικές διαθέσεις.  Η εμπειρία όμως των αθλητριών του Ολυμπιακού από μεγάλες διοργανώσεις, μέτρησε στη συνέχεια, καθώς οι Κυπελλούχες ανέβασαν με τη συμπλήρωση του γ’ δεκαλέπτου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων 49-59.Ούσα» με την πλάτη στον τοίχο» η ομάδα της Λευκάδας, έπαιξε «τα ρέστα της» στο τελευταίο δεκάλεπτο.  Στα μισά της περιόδου, με εύστοχες επιθετικές επιλογές των Ε. Τσινέκε, Νάιτ, έριξε και πάλι τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό 67-58. Εκμεταλλευόμενη κάποια ερυθρόλευκα λάθη η Νάιτ συνέχισε να «πυροβολεί» από την γραμμή του τρίποντου μειώνοντας κι άλλο σε 67-61.

Ξανά όμως το «μέταλλο» των κατόχων του τίτλου,  αποδείχθηκε «ατσάλινο» στην αντίπαλη πίεση . Με δύο εύστοχα τρίποντα από Τόμας και Νικολοπούλου ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι «ανάσα», 73-61  και με το τελικό 69-78 στέφθηκε, μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους του, για 4η φορά Κυπελλούχος Ελλάδος.  

Από την πλευρά των πανάξιων φιναλίστ, τα κορίτσια της Λευκάδας πάλεψαν σε όλο τον αγώνα, δικαιολόγησαν  την πανάξια παρουσία τους στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης, αλλά στο τέλος υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα και την μεγαλύτερη εμπειρία  του αντιπάλου τους.

O Ολυμπιακός, λοιπόν έφτασε σε καρέ Κυπέλλων στον δεύτερο τη τάξει ελληνικό θεσμό, συνεχίζοντας να γράφει τη δική του ιστορία, που άρχισε πριν 4 χρόνια… Με την 4η κούπα για τους, οι «ερυθρόλευκες», ισοφάρισαν τα 4 σερί κύπελλα των Εσπερίδων (206-2009), ενώ ακολουθούν με  τρεις «κούπες» Σπόρτινγκ και Αθηναϊκός.

Δεκάλεπτα: 15-24, 29-45, 49-59, 69-78

Διαιτητές: Μαγκλογιάννης, Μαλαμάς, Γιακείμη

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Τσινέκε Κ., Τσινέκε Ελ. 15, Σύρρα, Παπαμιχαήλ 7, Τζόνσον Ουόκερ 11, Μπαλτά, Σμιθ 11(1), Νάιτ 25(2).

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τόμας 13(2), Σταμάτη 2, Αυτζή, Σπυριδοπούλου 9(2), Παυλοπούλου 4, Νικολοπούλου 18 (2), Σωτηρίου 7(2), Τίκβιτς 2, Λίτσι, Τζόνσον 16, Κοσμά 3(1), Σταμολάμπρου 4Γ. Παντελάκης: «Η αυτοκρατορία του Ολυμπιακού συνεχίζεται…»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, που πανηγύρισε στα Χανιά το 6ο Κύπελλο Ελλάδας στην καριέρα του, 4 με τον Ολυμπιακό και 2 με τα Σούρμενα Ελληνικού, δήλωσε ενθουσιασμένος στο zarpanwews.gr: «Είχαμε πει πως ο τελικός είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι! Τελικά φτάσαμε στο στόχο μας, αντέξαμε στην πίεση του φαβορί απέναντι σε μία ομάδα, που δεν είχε άγχος. Μετά το ημίχρονο, δεν είχαμε ρυθμό στην επίθεση, αλλά είχαμε την εμπειρία και τις λύσεις για να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Η αυτοκρατορία του Ολυμπιακού συνεχίζεται και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Στόχος πλέον είναι το νταμπλ και όπως όλα δείχνουν με την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου,  ο στόχος μας μοιάζει πιο προσιτός.Ν. Δουβίτσας: Κάθε χρόνο και ψηλότερα

Μετά την τελευταία κατάκτηση της 3ης θέσης στο φαίναλ φορ Κυπέλλου της Γλυφάδας το 2017 η ομάδα της Νίκης Λευκάδας, προσπάθησε να κοιτάξει στα μάτια τον Κυπελλούχο Ολυμπιακό, αλλά όπως δήλωσε στο zarpanews.gr o τεχνικός, Νίκος Δουβίτσας, κάποια λάθη δεν επέτρεψαν στην ομάδα του να συνδυάσει την παρθενική της συμμετοχή σε τελικό με την κατάκτηση του τροπαίου. «Σήμερα μέτρησε η εμπειρία του Ολυμπιακού. Κάναμε καλή εμφάνιση, μειώσαμε τη διαφορά δύο φορές, αλλά η πίεση του Ολυμπιακού και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έκριναν την τελική έκβαση του τελικού. Η Νίκη Λευκάδας κάθε χρόνο προσπαθεί να θέτει ένα στόχο ψηλότερο και ελπίζω πως θα συνεχίσουμε έτσι. Συγχαρητήρια στο Δήμο Χανίων και την ΕΟΚ για την άψογη διοργάνωση, όλα εδώ στα Χανιά ήταν υπέροχα και πέρα από την φιλοξενία, ό,τι ζήτησαμε από τους διοργανωτές, μας το πρόσφεραν απλόχερα.

Έβαλε τέλος στη «made in USA» παράδοση των MVP η Νκολοπούλου

Πολυτιμότερη παίκτρια του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν για η πρώτη φορά στις κατακτήσεις του Ολυμπιακού μία Ελληνίδα παίκτρια. Η Αγγελική Νικολοπούλου, με  είχε 18 πόντους (4/5 δίποντα, 4/4 βολές), 6 ριμπάουντ, και 1 ασίστ, βάζοντας τα περισσότερα καθοριστικά καλάθια  «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου, σπάζοντας την αμερικανικη παράδοση των Λικέντρα Τζόνσον , Λινέτα Κάιζερ και Ιβόν Άντερσον, πρώην ερυθρόλευκων MVP στο θεσμό.

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών

1996 Σπόρτιγκ

1997 Απόλλων Καλαμαριάς

1998 Θρίαμβος

1999 Σπόρτιγκ

2000 Παναθηναϊκός

2001 ΔΑΣ Άνω Λιοσίων

2002 ANO Γλυφάδας

2003 ΑΝΟ Γλυφάδας

2004 ΔΑΣ Άνω Λιοσίων

2005 Σπόρτιγκ

2006 Εσπερίδες

2007 Εσπερίδες

2008 Εσπερίδες

2009 Εσπερίδες

2010 Αθηναϊκός

2011 Αθηναϊκός

2012 Αθηναϊκός

2013 Πρωτέας Βούλας

2014 Σούρμενα Ελληνικού

2015 Σούρμενα Ελληνικού

2016 Ολυμπιακός

2017 Ολυμπιακός

2018 Ολυμπιακός

2019 Ολυμπιακός

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook