Το ΣΕΚ Χανίων στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

το-σεκ-χανίων-στην-πορεία-για-την-επέτε-1319281

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Χανιών ακολουθεί και αυτό με την σειρά του την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου. Με αφορμή τα 50 χρόνια του ΣΕΚ αλλά και την σημερινή εκδήλωση, σήμερα στις 6:00 μ.μ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Αναλυτικά, με επιστολή του, το ΣΕΚ Χανίων αναφέρει τα εξής:

««Ψεύτη Μητσοτάκη!» Ο χαρακτηρισμός της δημοσιογράφου Ινγκεμποργκ Μπέγκελ περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που είναι ο πρωθυπουργός και όλη η κυβέρνηση του.

• Ψεύτες για την πανδημία.

• Ψεύτες για τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

• Ψεύτες για τις δουλειές μας.

• Δολοφόνοι των προσφύγων, των μεταναστών και των Ρομά.

Τραγωδία με την πανδημία: Επτά χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα, επτά χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή από τα νοσοκομεία. Η απάντηση είναι η απεργία στις 1 Δεκέμβρη που καλούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οργανώνουν την απεργία για όλους μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! Οι πρόσφυγες, οι προσφύγισσες και τα μικρά παιδιά τους ξεσηκώνονται στον Ελαιώνα και στη Μαλακάσα διεκδικώντας άσυλο και στέγη ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για απελάσεις και εγκλεισμό στα στρατόπεδα- φυλακές των νησιών.

Το Πολυτεχνείο μας ενώνει ενάντια στην κυβέρνηση γενικεύοντας τους αγώνες όλων μας και θυμίζει ποιος είναι ο δρόμος προς τη νίκη.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της δικτατορίας και για τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης, τις οποίες ακόμα προσπαθούν να ξηλώσουν τα λαμόγια που μας κυβερνάνε. Ο δρόμος του Νοέμβρη ήταν και παραμένει επαναστατικός.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα που γιορτάζει 50 χρόνια αγώνων μας καλεί να βαδίσουμε μαζί του για να επιμείνουμε ότι η προοπτική που αξίζει στους αγώνες μας είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και ο Σοσιαλισμός.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook