Το Σάββατο στο Κουμ Καπί έχει Λαϊκή: Όποιος χρειάζεται ράμπα, να μείνει σπίτι του | Photos

το-σάββατο-στο-κουμ-καπί-έχει-λαϊκή-όπο-1357491

Στην λαϊκή του Σαββάτου στην οδό Μίνωος στο Κουμ Καπί, βρέθηκε ο φωτογραφικός φακός του zarpanews.gr μετά από καταγγελία αναγνώστη μας ΑΜΕΑ, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο τηλεφώνησε για να μας μεταφέρει την απόγνωσή του για τις αποκλεισμένες ράμπες.

«Βγαίνω στον δρόμο και κινδυνεύω να με σκοτώσουν. Τους το λέω κάθε Σάββατο και δεν με σέβονται. Η αστυνομία είναι ενήμερη, περνάει αλλά δεν κάνει τίποτα» μας λέει χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι η ράμπα βρίσκεται στη διασταύρωση και αν ένας ΑΜΕΑ θέλει να κινηθεί στον κάθετο δρόμο, όχι σε εκείνον που καταλαμβάνει η λαϊκή, η ράμπα από την οποία πρέπει να ανεβεί είναι η ίδια.

Η αλήθεια είναι ότι κατά μήκος της οδού Μίνωος δεν καταφέραμε να βρούμε ούτε μια ελεύθερη ράμπα καθώς όλες είχαν καταληφθεί από καφάσια, πάγκους και άλλο εξοπλισμό.

Σίγουρα η πόλη των Χανίων δεν φημίζεται για την κουλτούρα σεβασμού στην μειωμένη κινητικότητα και γενικά τα άτομα με αναπηρίες αλλά προφανώς ορισμένα πράγματα όταν δεν γίνονται κατανοητά, πρέπει να επιβάλλονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook