To «Βότσεκ» του Άλμπαν Μπεργκ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

to-βότσεκ-του-άλμπαν-μπεργκ-στο-πολιτι-974765

Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα του 20ου αιώνα, το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα του Alban Berg, Βότσεκ, παρουσιάζεται με τη συνεργασία του Ομίλου Antenna και το πρόγραμμα «The Met: Live in HD», στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στις 19:55, σε απευθείας μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Η παράσταση εντάσσεται στον θεματικό κύκλο Λυρικό και Μουσικό θέατρο της πρώτης καλλιτεχνικής περιόδου 2019/20 και παρουσιάζεται με Ελληνικούς υπότιτλους στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Alban Berg: Βότσεκ

Όπερα σε τρεις πράξεις, σε λιμπρέτο του Alban Berg, που χαρακτηρίζεται από την έξοχη παρτιτούρα του και την έντονη συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί, σκηνοθετημένο από τον William Kentridge με τρόπο που παρασύρει τον θεατή στο μαγικό εικαστικό του σύμπαν.

Ο Berg συνέθεσε το έργο κατά τη διάρκεια και στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζοντας τη σκοτεινή περιπλάνηση ενός στρατιώτη νικημένου από την κακία της κοινωνίας. Ο Kentridge τοποθετεί τη δράση σε ένα εφιαλτικό σκηνικό γεμάτο συντρίμμια, ετοιμόρροπες σκάλες, διαλυμένες γέφυρες και κατεστραμμένα έπιπλα. Τα κινούμενα σκίτσα που ζωγράφισε με κάρβουνο, μαζί με άλλα σκίτσα, χάρτες και κινηματογραφικές σκηνές, προβάλλονται και δημιουργούν έναν εφιαλτικό κόσμο γεμάτο από πεδία μάχης, κατεστραμμένα αεροπλάνα, προβολείς και εξωπραγματικές μάσκες αερίων.

Μια συμπαραγωγή της Met, της Canadian Opera Company, της Opera Australia και του Salzburg Festival, όπου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 λαμβάνοντας αποθεωτικές κριτικές.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία William Kentridge

Βοηθός σκηνοθέτη Luc De Wit

Σχεδιασμός παραγωγής Catherine Meyburgh

Σκηνικά Sabine Theunissen

Κοστούμια Greta Goiris

Φωτισμοί Urs Schönebaum

Μαρί Elza van den Heever

Mάργκρετ Tamara Mumford

Τυμπανιστής Christopher Ventris

Λοχαγός Gerhard Siegel

Αντρές Andrew Staples

Βότσεκ Peter Mattei

Γιατρός Christian Van Horn

Ορχήστρα της ΜΕΤ

Μουσική διεύθυνση Yannick Nézet-Séguin

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές

Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 15 ευρώ (γενικής εισόδου) και 10 ευρώ (μειωμένου) ξεκίνησε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

1. Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα που αξιοποιείται για πρώτη φορά από πολιτιστικό οργανισμό της Κρήτης, δίνοντας την ευχέρεια στο κοινό να δει όλες τις θέσεις με τις αντίστοιχες τιμές των εισιτηρίων, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από τον σύνδεσμο: https://bit.ly/35Y8y1b

2. Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

3. Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

«The Met: Live in HD»

Ο Όμιλος Antenna υποστηρίζει για 9η χρονιά τη σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία της Metropolitan Opera, δημιουργώντας ένα σημαντικό δίκτυο αιθουσών προβολής στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο της Met αυξάνονται κάθε χρόνο καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη την επικράτεια, αποτελώντας ένα μοναδικό δίκτυο συνεργαζόμενων πολιτιστικών χώρων. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, πανεπιστήμια και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Με μεγάλη χαρά το δίκτυο αιθουσών της Metropolitan Opera στην Ελλάδα υποδέχεται το ολοκαίνουργιο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, όπου θα προβάλλονται επιλεγμένες παραστάσεις της Metropolitan Opera, σε απ’ ευθείας μετάδοση, την καλλιτεχνική περίοδο 2019/20.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS. Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook