Το «μπαλάκι» πίσω στην Περιφέρεια Κρήτης για την Εθνική Οδό: Με νέα μελέτη «τρέχουν» να προλάβουν τη σεζόν – Μέχρι πότε θα μείνει κλειστός ο δρόμος

το-μπαλάκι-πίσω-στην-περιφέρεια-κρή-805198

Τουλάχιστον, ένα μήνα μετά, βρέθηκε ο φορέας που έχει αρμοδιότητα για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και σιγά – σιγά δρομολογείται η αναγκαία παρέμβαση για το άνοιγμα του δρόμου στον Σταλό!

Η γενική γραμματεία υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με έγγραφό της που έχει στην διάθεσή του το zarpanews.gr ξεκαθαρίζει πως το Υπουργείο δεν έχει την αρμοδιότητα λειτουργίας και συντήρησης του ΒΟΑΚ ούτε νομιμοποιείται να περιέλθει σε αυτήν οποιαδήποτε εργολαβία σχετικά. Μάλιστα το έγγραφο συνοδεύεται από επισυναπτόμενα αρχεία με χάρτες των αρμοδιοτήτων συντήρησης του ΒΟΑΚ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, προχωρά η ανάθεση από την Περιφέρεια Κρήτης στον ΟΑΚ της μελέτης που θα περιγράφει την μόνιμη παρέμβαση που χρειάζεται να γίνει στο σημείο, ώστε να απομακρυνθούν τα μπάζα με ασφάλεια.

Στο μεταξύ, συνεργεία του εργολάβου της Περιφέρειας εργάζονται από χθες για τον καθαρισμό έστω του ενός ρεύματος, ώστε να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων εκ περιτροπής με φωτεινούς σηματοδότες που θα τοποθετηθούν προσωρινά.

Πάντως, με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δρόμος θα είναι κλειστός στο μέχρι την 01.02.2019 και ώρα 12:00, συγκεκριμένα από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook