Το πρώτο βραβείο σε Χανιώτισσα φιλόλογο στην κατηγορία παιδικού παραμυθιού στα λογοτεχνικά βραβεία της UNESCO

το-πρώτο-βραβείο-σε-χανιώτισσα-φιλόλο-1532671

Ο Όμιλος UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών που ιδρύθηκε το 2006, διοργάνωσε το Σάββατο 24/9/22 την απονομή των λογοτεχνικών βραβείων των διαγωνισμών του 2020 και 2021.

Οι κατηγορίες του 9ου και 10ου διαγωνισμού ήταν ποίησης, διηγήματος, νουβέλας, παιδικού παραμυθιού και παιδικου-νεανικού διηγήματος.

Η Χανιώτισσα φιλόλογος και συγγραφέας Άρτεμις Πλανάκη διακρίθηκε στην κατηγορία του παιδικού παραμυθιού. Το ανέκδοτο ακόμα παραμύθι της «Η Αρετουλα στη χώρα των Γκρι-Γκρι» απέσπασε έπαινο από τον Όμιλο της UNESCO.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους σπουδαίους λογοτέχνες Κωνσταντίνο Βαρβαρήγο, Νιόβη Ιωάννου, Κωνσταντίνο Καρούσο, Στέλλα Λεοντιάδου και Παρασκευή (Βούλα) Μέμου.

Η πρόεδρος της UNESCO και διακεκριμένη ζωγράφος κ. Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασιλη απένειμε τα βραβεία σε όλους τους διαγωνιζόμενους και τους μίλησε εγκάρδια και υποστηρικτικά.

Η Χανιωτισσα συγγραφέας Άρτεμις Πλανακη δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση την συγκίνησε διότι στο συγγραφικό αγώνα η αναγνώριση από τόσο σημαντικούς λογοτέχνες αποτελεί τεράστια τιμή και δύναμη να συνεχίσει τη συγγραφή.

Όσο για το βραβευθέν έργο,το περιεχόμενο αφορά την διάσωση ενός σπάνιου είδους ζώου από ένα μικρό κοριτσάκι που θέλησε να βοηθήσει τα Γκρι-Γκρι να διαφύγουν από το κλουβί του ζωολογικού πάρκου στο κέντρο της πόλης.

Ένα παραμύθι με έντονο οικολογικό και φιλοζωικό περιεχόμενο που σύντομα ευελπιστεί η συγγραφέας να βρει τον κατάλληλο εκδοτικό οίκο να το αγκαλιάσει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook