To πρώτο προϊόν της Metα ίσως κρύβει νέους μπελάδες στην εταιρεία

to-πρώτο-προϊόν-της-metα-ίσως-κρύβει-νέους-μ-1309304

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την ίδρυση της Metα, της νέας μητρικής εταιρείας του Facebook, η προσεκτική ματιά του Στιβ Μόουσερ που ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών πιθανώς αποκάλυψε το πρώτο προϊόν που θα κυκλοφορήσει στην αγορά με την υπογραφή της Metα.

Ο προγραμματιστής είδε την φωτογραφία και κάποια στοιχεία ενός έξυπνου ρολογιού σε μια ανάρτηση σχετική με τις εφαρμογές των έξυπνων γυαλιών που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Facebook σε συνεργασία με την Ray-Ban. Όπως φαίνεται στην εικόνα την οποία ανάρτησε στο Twitter ο προγραμματιστής το ρολόι ακολουθεί σχεδιαστικά την αισθητική και λογική του έξυπνου ρολογιού της Apple αλλά διαθέτει κάμερα στην μπροστινή πλευρά του κάτι που δεν συμβαίνει με το ρολόι της Apple.

Φημολογείται μάλιστα ότι μπορεί να διαθέτει και μια δεύτερη αποσπώμενη αυτή την φορά κάμερα. Η μπροστινή κάμερα μπορεί πιθανώς να χρησιμοποιείται εκτός των άλλων και για βιντεοκλήσεις. Το ρολόι θα διαθέτει φυσικά τις στάνταρτ για έξυπνα ρολόγια εφαρμογές καταγραφής ιατρικών δεδομένων και καταγραφής δεδομένων της απόδοσης του χρήστη όταν ασκείται ενώ θα προσφέρει και δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ο συνεχώς αναπτυσσόμενος τομέας των έξυπνων ρολογιών κυριαρχείται αυτή την στιγμή από την Google, την Garmin, την Samsung και την Apple και όπως φαίνεται η Metα θέλει να αποκτήσει και αυτή μερίδιο σε αυτή την αγορά. Μετά την διαρροή της φωτογραφίας είναι πιθανό ο σχεδιασμός του ρολογιού να αλλάξει.

Όμως όπως λένε οι αναλυτές με βάση τις τελευταίες εξελίξεις το βασικό πρόβλημα που θα υπάρξει με το ρολόι θα είναι το όνομα του. Αυτό γιατί υπάρχει ήδη μια εταιρεία κατασκευής έξυπνων ρολογιών που ονομάζεται MetaWatch η οποία βρίσκεται στην αγορά από 2014. Οπότε το προφανές όνομα για το νέο ρολόι που θα ήταν φυσικά «metawatch» ή ακόμη και κάποια παράφραση αυτού του ονόματος δύσκολα θα μπορεί να σταθεί χωρίς να διακινδυνέψει η Metα να αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες εναντίον της από την MetaWatch.

O αρχικός σχεδιασμός για το ρολόι αυτό ήταν ότι θα κυκλοφορούσε το καλοκαίρι του 2022. Μένει τώρα να δούμε τι πρόκειται να συμβεί και αν τελικά αυτό το ρολόι θα είναι τελικά το πρώτο «παιδί» της νέας εταιρείας. μετά την διαρροή του θέματος τα στελέχη της Metα κλήθηκαν να κάνουν κάποια δήλωση αλλά προς το παρόν τουλάχιστον αρνούνται να πούνε οτιδήποτε για το ζήτημα αυτό.

naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook