Το πρωί βομβαρδισμοί, το βράδυ φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Κίεβο

το-πρωί-βομβαρδισμοί-το-βράδυ-φωταγώγ-1592003

Με σειρά επιθέσεων εναντίον κρίσιμων υποδομών του Κιέβου ξεκίνησε η χθεσινή μέρα (19/12) στο Κίεβο της Ουκρανίας. Το βράδυ όμως τοποθετήθηκε στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας ένα δέντρο ύψους 12 μέτρων, στολισμένο με περιστέρια, το σύμβολο της ειρήνης, ενώ τα φωτάκια του ήταν μπλε και κίτρινα, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. Στην κορυφή του έχει τοποθετηθεί το εθνόσημο της Ουκρανίας, μια χρυσή τρίαινα.

Αξιωματούχοι του Κιέβου διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν στη Ρωσία να «κλέψει» τα Χριστούγεννα από τα παιδιά της Ουκρανίας. Δεκάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας αψήφησαν το κρύο και πήγαν στο κέντρο της πόλης για να θαυμάσουν το δέντρο.

«Οι Ρώσοι προσπαθούν να στερήσουν από τους πολίτες μας μια κανονική ζωή, αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να κλέψουν τις πιο μεγάλες γιορτές, την Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα, από τα παιδιά μας», τόνισε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

Καθώς ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο οι Ουκρανοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, αλλά δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων θα προτιμούσαν να αλλάξει η ημερομηνία και να μεταφερθεί στις 25 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμπίπτει με τους εορτασμούς στις άλλες χώρες. Δημοσκόπηση του Interfax- Ukraine έδειξε ότι το 2022 το 44% των ερωτηθέντων στήριζε αυτή την αλλαγή, έναντι μόλις το 26% το 2021 αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Αρχικά ο δήμαρχος του Κιέβου είχε διστάσει να τοποθετήσει χριστουγεννιάτικο δέντρο στην ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών έχουν προκληθεί διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο η πόλη προσαρμόστηκε και τα φωτάκια του δέντρου τροφοδοτούνται από γεννήτρια που λειτουργεί με ντίζελ.

«Το ονομάσαμε “το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αήττητης Ουκρανίας“», δήλωσε ο Κλίτσκο, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν τα πάντα ώστε «τα παιδιά να κάνουν γιορτές παρά τις δύσκολες ώρες».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook