Το «πουλόβερ» ξηλώνεται – Το Μαξίμου σε δίνη μετά την έξοδο Δημητριάδη – Κοντολέων

το-πουλόβερ-ξηλώνεται-το-μαξίμου-σ-1500265

Η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή από τον πρωθυπουργό (δείτε ΕΔΩ), αλλά και η παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων λίγη ώρα μετά (δείτε ΕΔΩ) αποτελεί μία προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να κλείσει η υπόθεση των παρακολουθήσεων. Πολλοί ωστόσο θεωρούν ότι τώρα ανοίγει…

Σε «χιονοστιβάδα» εξελίσσεται για την κυβέρνηση η καταγγελία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για απόπειρα υποκλοπής των τηλεφωνικών του συνομιλιών.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του στενότερου εκ των συνεργατών του, διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ΕφΣυν, που τον ενέπλεκαν προσωπικά στην υπόθεση.

Η είδηση της παραίτησης του κ. Δημητριάδη έπεσε ως «βόμβα» στη Νέα Δημοκρατία, καθώς πρόκειται για τον εξ απορρήτων του πρωθυπουργού και για ένα πρόσωπο με σημαντική δύναμη στον πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες οπότε δημοσιοποιήθηκε έρευνα του Inside story και του Reporters United στην ΕφΣυν, η οποία συνέδεε πρότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Δημητριάδη με το σύστημα παρακολουθήσεων Predator και την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ιδιαίτερα βαρύ.

Η σημερινή παραίτηση του κ. Δημητριάδη, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, αποτελεί μία προφανή προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να κλείσει η υπόθεση.

Πολλοί, ωστόσο, θεωρούν ότι όχι απλώς δεν κλείνει, αλλά στην πραγματικότητα τώρα ανοίγει.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Δημητριάδης, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη και με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό.

Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook