Το πιο βρώμικο μέρος στο παιδικό δωμάτιο που ξεχνάτε να καθαρίσετε

το-πιο-βρώμικο-μέρος-στο-παιδικό-δωμάτ-1328474

Όπως κάθε άλλος χώρος στο σπίτι, το παιδικό δωμάτιο φιλοξενεί μικρόβια, μούχλα, κ.α. Τα παιδικά υπνοδωμάτια δεν αποτελούν εξαίρεση και, ανάλογα με το πόσο ακατάστατα είναι τα παιδιά σας, το δωμάτιό τους μπορεί να είναι ακόμα πιο βρώμικο από όσο νομίζετε. Εάν η κύρια εστίασή σας κατά τον καθαρισμό είναι το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, το ξεσκόνισμα και η οργάνωση, ενδέχεται να παραβλέψετε κατά λάθος πολλά από τα στοιχεία που καλύπτονται από οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες, αναφέρει το housedigest.com.

Στην πραγματικότητα, το FirstCry Parenting διαπίστωσε ότι από όλα τα δωμάτια που δοκιμάστηκαν σε ένα σπίτι, ο μεγαλύτερος ένοχος για την απόκρυψη των περισσότερων μικροβίων ήταν το παιδικό δωμάτιο. Μερικές από τις επιφάνειες που κατατάσσονται ψηλά στη λίστα μικροβίων ήταν η αλλαξιέρα (για προφανείς λόγους!), τα ράφια βιβλίων, τα λούτρινα παιχνίδια, τα πλαστικά παιχνίδια και τα πόμολα πόρτας. Ωστόσο, ένα ακόμη στοιχείο είναι διαβόητο ότι είναι το πιο βλαβερό μέρος στο παιδικό δωμάτιο, το οποίο ίσως και να μην είχατε σκεφτεί ποτέ.

Το χαλί είναι το πιο βρώμικο σημείο σε κάθε παιδικό υπνοδωμάτιο

Αν νομίζετε ότι το χαλί είναι το πιο βλαβερό μέρος στην κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας, έχετε δίκιο και μόνο η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι αρκετή για να απομακρύνει τις βρωμιές! Σύμφωνα με την Protech Carpet Care, το χαλί στην κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας είναι γεμάτο με τους πιο χονδροειδείς μικροοργανισμούς και σωματίδια που μπορείτε να φανταστείτε -ακόμη περισσότερο εάν τα παπούτσια δεν βγαίνουν στην πόρτα της εισόδου. Απλώς σκεφτείτε για μια στιγμή όλη τη βρωμιά, τα περιττώματα ζώων, τα βακτήρια και τους μύκητες που κουβαλάμε στο κάτω μέρος των παπουτσιών μας. Τώρα σκεφτείτε όλα αυτά στο χαλί του παιδικού σας δωματίου 

Ας υποθέσουμε, ωστόσο, ότι είστε μια οικογένεια που βγάζει τα παπούτσια της στην εξώπορτα του σπιτιού. Το χαλί στην κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας έχει λιγότερη βρωμιά και μικρόβια; Ίσως, αλλά όχι υπερβολικά. Λόγω των μαλακών ινών του χαλιού, η βρωμιά και οι μικροοργανισμοί θάβονται βαθιά και είναι ανθεκτικά στην αφαίρεση μόνο μέσω της ηλεκτρικής σκούπας. Στην πραγματικότητα, ένα χαλί μπορεί να συσσωρεύσει περίπου τέσσερις φορές το βάρος του σε βρωμιά, ενώ παρέχει ένα άνετο «σπίτι» για περισσότερα βακτήρια από αυτά που μπορείτε να βρείτε στο κάθισμα της τουαλέτας σας. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το χαλί σας είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής μούχλας εάν ζείτε σε πιο υγρές περιοχές.

Πώς να διατηρήσετε καθαρά τα χαλιά στο παιδικό υπνοδωμάτιο

Σύμφωνα με το Windows Floors & Decor, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα μικρόβια και τη βρωμιά στα χαλιά σας. Όταν καθαρίζετε χαλιά στο χώρο παιχνιδιού ή στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση σκληρών χημικών προϊόντων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό του δέρματος. Όσο πιο πράσινο είναι το προϊόν, τόσο το καλύτερο. Εάν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα σπιτικό διάλυμα καθαρισμού χαλιών από υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στη διάθεσή σας, όπως μαγειρική σόδα, άμυλο καλαμποκιού, ξύδι και υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα δύο φορές την εβδομάδα και το να διατηρείτε στεγνό το χαλί στο παιδικό δωμάτιο είναι δύο από τους κύριους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια και τη βρωμιά, ενώ περίπου μία φορά κάθε τρεις μήνες, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε βαθύτερο καθαρισμό με ένα μηχάνημα καθαρισμού χαλιών ή ένα σπιτικό προϊόν. Για να φρεσκάρετε ένα χαλί μεταξύ των βαθιών καθαρισμών, πασπαλίστε με μαγειρική σόδαο σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια απλώστε λίγο νερό από πάνω. Αφήστε το μείγμα να στεγνώσει πριν το σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook