Το πιο πολυφωτογραφημένο φυσικό αξιοθέατο στο Φιόρο του Λεβάντε

το-πιο-πολυφωτογραφημένο-φυσικό-αξιο-1075988

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Ζακύνθου, εκτός από την πολυφωτογραφημένη παραλία του Ναυαγίου η φήμη της οποίας κάνει τον γύρο του κόσμου, συναντάται στο βορειότερο σημείο του νησιού, στο ακρωτήρι Σχοινάρι.

Ο λόγος για τις Γαλάζιες Σπηλιές, το πιο εντυπωσιακό φυσικό αξιοθέατο στο Φιόρο του Λεβάντε.

Ένα μοναδικό θέαμα που προκαλεί δέος σε όποιον το αντικρίσει, με το άγριο τοπίο των βράχων να ηρεμεί από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

Το όνομά τους οφείλεται, φυσικά στο έντονο γαλάζιο που χαρακτηρίζει τα νερά εδώ. Η μεγαλύτερη απ’ όλες τις σπηλιές ονομάζεται Κυανό Σπήλαιο, ενώ μια ξενάγηση στο εσωτερικό της, με τους επιβλητικούς σταλακτίτες που μοιάζουν σαν φυσικοί πολυέλαιοι, πραγματικά μένει αξέχαστη.

Το σημείο απέχει περίπου 10 λεπτά από το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, απ’ όπου αναχωρούν ναυλωμένα βαρκάκια. Ξεναγήσεις στις σπηλιές πραγματοποιούνται, επίσιης, και από τα τουριστικά πλοιάρια που αναχωρούν από την κοντινή παραλία των Αλυκών ή το λιμάνι της πόλης της Ζακύνθου.

Η καλύτερη ώρα για να απολαύσει κανείς το μεγαλείο της φυσικής ομορφιάς τους είναι το πρωί, καθώς οι αντανακλάσεις του ήλιου τόσο στα τοιχώματα των βράχων, όσο και στον γαλάζιο πυθμένα της θάλασσας δημιουργούν ένα εξωπραγματικό σκηνικό.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook