Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης εναντίον της απόφασης για το «έμμισθο και διορισμένο» ΚΕΘΕΑ

το-περιφερειακό-συμβούλιο-κρήτης-ενα-928138

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Mε αφορμή την πρόσφατη ξαφνική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 145, 30/9/2019) που αντικαθιστά το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με ένα έμμισθο και διορισμένο.

Καταδικάζουμε την απροειδοποίητη και άνευ διαλόγου παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, ενός καταξιωμένου Οργανισμού που εδώ και 4 δεκαετίες έχει αποδεδειγμένα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης και τις οικογένειές τους.

Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο ΚΕΘΕΑ και στο μοντέλο λειτουργίας του, που θέτει στο επίκεντρο τους ίδιους τους εξυπηρετούμενους και διασφαλίζει συμμετοχικότητα, διαφάνεια και λογοδοσία με το δημοκρατικά εκλεγμένο από τη βάση εθελοντικό Διοικητικό του Συμβούλιο.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε γραφειοκρατικοποίηση του ΚΕΘΕΑ, πολιτικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του, αποκοπή από την κοινωνία και αλλοίωση του θεραπευτικού του μοντέλου με αρνητικό αντίκτυπο στο έργο της απεξάρτησης και της επανένταξης στην κοινωνία.

Ζητάμε την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου του Υπουργείου Υγείας με τους φορείς θεραπείας και τις τοπικές κοινωνίες για έναν εθνικό σχεδιασμό αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, ο οποίος θα είναι μακροπρόθεσμος και θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας της χώρας», σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook