To ‘πε και το ‘κανε η Κεραμέως: Δικογραφία για οκτώ φοιτητές στα Χανιά για τον «αναγκαστικό εγκλεισμό» του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης

to-πε-και-το-κανε-η-κεραμέως-δικογραφί-1472669

Κατηγορίες για «αρπαγή» και «αναγκαστικό εγκλεισμό» του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης περιλαμβάνει η δικογραφία σε βάρος οκτώ φοιτητών της σχολής που σχηματίστηκε μετά από προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως για το θέμα (ΕΔΩ)

Από τη μεριά τους για μια «απλή κινητοποίηση» κάνουν λόγο οι φοιτητές, οι οποίοι κλήθηκαν σήμερα στην Ασφάλεια Χανίων, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Γενική  Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης πραγματοποιούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, στέλνοντας το μήνυμα ότι μαζί με τους «8» διώκεται συνολικά το φοιτητικό κίνημα.

«Όλη η δικογραφία έχει στηθεί με βάση την μηνυτήρια αναφορά της κυρίας Υπουργού και προσωπικές καταγγελίες και καταθέσεις ορισμένων καθηγητών του Πολυτεχνείου» σημείωσε στο zarpanews.gr η δικηγόρος των φοιτητών, Μερόπη Βαγιωνάκη η οποία παρέλαβε σήμερα την δικογραφία.

Την δική τους εκδοχή για τα γεγονότα έδωσαν μιλώντας στα ΜΜΕ οι φοιτητές που διώκονται ενώ δήλωσαν πως δεν τρομοκρατούνται.

«Δεν τρομοκρατούμαστε, αντιθέτως αυτή η τρομοκρατία θα βρει απέναντι της χιλιάδες σημείωσε η Μυρτώ Πασχαλίδη, μία από τους οκτώ διωκόμενους:

«Όλο αυτό είναι ένα τρομερό ψέμα. Ήταν μια κινητοποίηση όπως όλες οι άλλες. Ποτέ κανείς δεν διανοήθηκε να πει ότι είναι ομηρία» σημείωσε από τη μεριά του ο Κωνσταντίνος Τσακιρόπουλος:

Για μια «απλή φοιτητική διαμαρτυρία» έκανε λόγο η Ιωάννα Στασινού συμπληρώνονται πως οι διώξεις είναι μια κίνηση τρομοκράτησης του φοιτητικού συλλόγου.

«Αυτή η κίνηση είναι συνέχεια της παρέμβασης της ίδιας της Υπουργού στο Πανεπιστήμιό μας, η οποία θέλει να μας τρομοκρατήσει. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν τρομοκρατούνται» σημείωσε ο Μιχάλης Παπαλιός.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες οι φοιτητές θα κληθούν για κατάθεση ενώ συνέντευξη τύπου για το θέμα προγραμματίζεται για την Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Tηλεφωνική παρέμβαση του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τη δίωξη φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική παρέμβαση στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για να δοθούν εξηγήσεις για την απαράδεκτη δίωξη φοιτητών του Πολυτεχνείου και την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι συμμετείχαν σε κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ τον περασμένο Οκτώβριο.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά και την προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας στην Εισαγγελία Χανίων, κατά την οποία ζητούσε να διερευνηθούν αξιόποινες πράξεις. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε στην παρέμβασή του ότι η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη του γεγονότος ότι εκλεγμένοι συνδικαλιστές και πρόεδροι φοιτητικών συλλόγων διώκονται και ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Η Υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε τη στάση της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας για ακόμα μία φορά το οργανωμένο σχέδιο που έχει καταστρωθεί με στόχο το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος.

Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης και στον αποπροσανατολισμό της συζήτησης από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια, που δεν είναι άλλα από την υποχρηματοδότηση, την απαξίωση των πτυχίων, την υποβάθμιση των σπουδών, το αβέβαιο μέλλον και την εργασιακή περιπλάνηση χιλιάδων αποφοίτων.

Αξιοποιώντας τέτοια γεγονότα η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την είσοδο της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα, την ένταση της καταστολής, την προώθηση του νέου νόμου πλαισίου για τα Πανεπιστήμια που κατέθεσε, με στόχο τη μεγαλύτερη σύνδεση των Πανεπιστημίων με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

zarpanews.gr

10 thoughts on “To ‘πε και το ‘κανε η Κεραμέως: Δικογραφία για οκτώ φοιτητές στα Χανιά για τον «αναγκαστικό εγκλεισμό» του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης

  1. Ακαριαία αντίδραση της δικαιοσύνης… οκτώ μήνες μετά. Αντί να τους έχουν ήδη δικάσει και καταδικάσει, περιμένουν να παραγράφει το αδίκημα πρώτα για να πέσουν στα μαλακά.

  2. Ο/Η Τι φρικιά είναι αυτά, θα σταματήσω να πληρώνω φόρους για δωρεάν παιδεία, Μητσοτακη καθάρισε τα ΑΕΙ από την μούγκρα ! λέει:

    Τέσσερεις …….φοιτητές έκαναν δηλώσεις στις κάμερες ! Εγώ είδα : Μια Γκολφω που δεν ξέρει να μιλήσει …..Ελληνικά και αναμασαει τα χιλιοειπωμένα εμετικά ! Ένα χοντρούλη ……….άντρακλα με σκουλαρήκια που δεν ξέρει να μιλήσει ….Ελληνικά και έλεγε τα χιλιοειπωμένα εμετικά και νομίζω θα του έπεσε να πάει φυλακή για να …….ευχαριστιθεί ρίχνοντας κάτω το σαπούνι συνέχεια, μια απελπισμένη για άντρα ……φοιτήτρια που σίγουρα δεν ξέρει να μιλήσει Ελληνικά και να αναμασάει τα χιλιοειπωμένα εμετικά και ένα άλλο χοντρούλη ……φοιτητή με γνώσεις τρίτης δημοτικού που δεν ξέρει να μιλήσει Ελληνικά και να προσπαθεί να αναμασήσει τα χιλιοειπωμένα εμετικά !
    Αν τα λεφτά των φόρων μου πάνε σε αυτά τα ……..φρικιά δεν ξανα πληρώνω φόρους, όποιος θέλει μαγκιά με τα δικά του χρήματα, όχι τα δικά μου ! Καλή μπουζού συντρόφια, και Μητσοτακη αν τους χώσεις μέσα εχεις κερδίσει την ψηφο μου !

    1. έλα, πες το, κάπου σε έχει διορίσει «αξιοκρατικά» και έχεις τέτοια αγάπη.είμαι σίγουρος θα έχει την ψήφο σου μέχρι να πεθάνεις φασιστάκο έτσι και αλλιώς

      1. Ξέρω ότι η λέξη « αξιοκρατικά « σας φέρνει αναφυλαξία και απεργία συντρόφια αλλά σε λίγο καιρό ο Κυριάκος θα σας στείλει πίσω στα πρόβατα που αφήσατε για χατίρι του κόμματος και με πρώτο κίνητρο να δείτε και ένα γυναικείο μπούτι η στήθος από τις συντρόφισσες ( είδες ποσο διαφορετικό είναι από τις κατσικες ? ), δεύτερον το χαρτζιλίκια κι για καφέ και τσιγαριλίκι και βέβαια τη δόξα του πατερούλη ! Ο τρόπος ? Το μπάχαλο, το ατύχημα με τον Αμπντούλ που σε έκανε να βαλεις σκουλαρίκι και να κάνεις ανταύγειες στο μαλλί και η αποφυγή μπάνιου για μήνες για να νοιωθεις πως αισθανόταν ο Τσέ στις ζούγκλες της Κόβατς, της Βενεζουέλα κλπ. Η κοινωνία σας εχεις φτύσει, απλά κάνετε πως δεν το καταλαβαίνετε για το χαρτζιλικάκι ! Άντε για μπάνιο τώρα γιατί βρωμανε ακόμα και τα σχόλια από την απλυσιά , επαναστάτη γυμνοσαλιγκαρε !

        1. ο διορισμός κομματόσκυλων σαν του λόγου σου δεν είναι αξιοκρατία και για αυτό τα » «. το ότι δεν σχολιάζω τα παιδάκια δεν σημαίνει ότι συμφωνώ απλά τα κρίνω επιεικώς γιατί είναι παιδάκια και οι αποφάσεις τους δεν κρίνουν την ζωή μου. το ότι υπερασπίζεσαι την κεραμέως, που έχει πάει την παιδεία χρόνια πίσω αντιθέτως δείχνει τι βρομερό κομματόσκυλο είσαι.

      2. Οι οκτώ δηθενιστες βρε γψαρε δεν είναι φασίστες; Όταν βρούν την καρέκλα με τα εύκολα λεφτά στο δημόσιο θα μπουκαρουν σαν και εσένα, και από εκεί μέσα θα μάχονται το σύστημα…με σιγουριά μισθού όμως. Όπως και εσύ άλλωστε

  3. Μία είναι η λύση. Οριστική διαγραφή και των 8 που νομίζουν ότι κυβερνάει ακόμα ο σύριζα και αποκλεισμός απ’όλα τα ΑΕΙ της Ελλάδος.
    Ο δε άλλος που έβαψε το πολυτεχνείο να υποχρεωθεί αυτός και η οικογένειά του να το βάψουν όλο. Αυτή είναι δικαιοσύνη.

  4. Οι χαλεπαις μέρες για τους αιώνιους φοιτητές τάχα μου επαναστάτες ,,που αραδιαζουν την μια κομμουνιστική παρλαπιπα μετά την άλλη,..που τόσα χρονιά έχουν καταλάβει τους πανεπιστημιακούς χορούς και νομίζουν ότι τους ανήκει το φοιτητικό κίνημα κ.τ.λ κ.τ.λ ..το μόνο που είδα 10 άτομα να διαμαρτύρονται και δύο να μιλάνε στην κάμερα και να λένε το γνωστο αριστερό ποιηματάκι..ρε ουστ από εδώ ούτε στα χανια ούτε πουθενά οι κόκκινοι τραμπούκοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook