Το παρόν και το μέλλον της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας στα Χανιά με Πολάκη και Χαιρετάκη | Photos

το-παρόν-και-το-μέλλον-της-μικρής-και-με-886991
dav

Συνάντηση – συζήτηση με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας στα Χανιά και οι επερχόμενες εκλογές. Προοπτικές και προκλήσεις» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε αίθουσα ξενοδοχείου των Χανίων με ομιλητές τους Παύλο Πολάκη και Μιχάλη Χαιρετάκη.

Έμποροι, καταστηματάρχες, επιχειρηματίες, βιοτέχνες αλλά και επαγγελματίες των Χανίων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των υποψήφιων βουλευτών Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, στην  αίθουσα με το σημειολογικό όνομα «Ελπίδα», εξήγησε μεταξύ άλλων ότι «υπεύθυνη για την δυσχερή θέση που βρέθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, και τα «λουκέτα» που μπήκαν ήταν από το 2010 έως το 2014, η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Με τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που εκτίναξαν τα χρέη στα ταμεία και το 80% της φορολογίας που τους «γονάτισε». Από την πλευρά της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε με τα άδεια ταμεία που βρήκε να διαχειριστεί μια χρεοκοπία, ακολουθώντας την αριστερή πολιτική που υπαγορεύει την στήριξη του πιο αδύναμου».

Με αυτόν τον τρόπο όπως επεσήμανε ο κ. Πολάκης χαρακτηριστικά,»τη στιγμή που ο κόσμος δεν είχε λεφτά να ξοδέψει στην αγορά και σε επιχειρήσεις, κρατήθηκε η κοινωνία όρθια». Παράλληλα κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για «υπερτιμολογήσεις και «φασγοπότια», που δημιούργησαν τα δισεκατομμύρια του χρέους που μας έβαλαν στα μνημόνια και έφεραν την υποτίμηση της εργασίας».

Αναφερόμενος στις προοπτικές και τις προκλήσεις του μέλλοντος ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως υπάρχουν δύο αντιφατικά πολιτικά σχέδια: Το πρώτο είναι αυτό της Νέας Δημοκρατίας, που ακούσαμε σήμερα από το Μπάμπη Παπαδημητρίου δηλ «να δώσουμε τα 34 δις του πλεονάσματος στις τράπεζες, να τα «ξαναφάνε» όπως στο παρελθόν σε δουλειές και αγύριστα και δανεικά δάνεια στις 100-150 οικογένειες των ολιγαρχών και τους 10.000 παρατρεχάμενους και να ξαναγυρίσουμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης και νέα μνημόνια».

Το δεύτερο είναι όπως είπε, τώρα «που πατήσαμε στα πόδια μας, χρησιμοποιώντας τη δύναμη που μας δίνει το χρηματοδοτικό μαξιλάρι, αξιοποιώντας την τράπεζα επενδύσεων και τα ταμεία μικροπιστώσεων που θεσμοθετήσαμε, να ενισχύσουμε με ρευστότητα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Όχι με τη λογική των «κολλητών» του παρελθόντος, αλλά με τη λογική της επιβράβευσης της καινοτομίας, της μεταποίησης στην αγροτική παραγωγή, της μεταποίησης άλλων προϊόντων, ούτως ώστε, να ξαναρχίσουμε να παράγουμε , να δημιουργούμε καινούριες θέσεις εργασίας με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και με καλύτερους μισθούς, να προχωρήσουμε σε συντομευμένες φοροαπαλλαγές των ανθρώπων, που σήκωσαν πολύ μεγάλο βάρος της κρίσης το προηγούμενο διάστημα και που για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο έτερος υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ελαιουργείου στο Καστέλι, Μιχάλης Χαιρετάκης, τόνισε πως ένα από τα στοιχήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπει στην ατζέντα «η παιδεία της επιχειρηματικότητας, αλλά και να εισαχθεί από νωρίς στα σχολεία ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της σύνδεσης του ΟΑΕΔ με τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, υπέρ των επιδομάτων, υπέρ της στήριξης του Ταμείου Ανεργίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όχι όμως όπως τόνισε χαρακτηριστικά «των άεργων εργαζομένων».

Κλείνοντας, αναφερόμενος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου τόνισε «τη σημασία της ευθύνης των πολιτών να επιλέξουν τους σωστούς ανθρώπους που θέλουν να τους κυβερνήσουν και να τους εκπροσωπήσουν επάξια στο Κοινοβούλιο», ενώ εξέφρασε την πίστη του, ότι έστω και δύσκολα, με την κριτική σκέψη του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά κυβέρνηση.

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων των παρευρισκομένων.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook