Το παράσημο του Χρυσού Σταυρού στον Χανιώτη Κωνσταντίνο Δασκαλάκη από την πρόεδρο της Δημοκρατίας

το-παράσημο-του-χρυσού-σταυρού-στον-χα-1467453

Τον Χανιώτη επιστήμονα, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, θα βραβεύσει σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης 

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης γεννήθηκε 29 Απριλίου 1981 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει κρητικές ρίζες, καθώς ο πατέρας του είναι από τις Βουκολιές Χανίων, ενώ η μητέρα του από την Ιεράπετρα. Έχει έναν μικρότερο αδερφό Νίκο, o όποιος ασχολείται με την Ψυχιατρική.

Είναι καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Το 2018 διακρίθηκε με το περίβλητο Βραβείο Νεβάνλινα από την διεθνή ένωση μαθηματικών. Τελείωσε το λύκειο στη Βαρβάκειο Σχολή και τις προπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επιβλέπων της πτυχιακής εργασίας του με τίτλο «Ύπαρξη Αμιγούς Ισορροπίας Nash σε Παιχνίδια Γραφημάτων με Συνοπτική Περιγραφή» ήταν ο καθηγητής Στάθης Ζάχος. Ως προπτυχιακός φοιτητής, τελείωσε όλα τα μαθήματα, εκτός από ένα, με τον ανώτατο βαθμό, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι τότε στην ιστορία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ, όπου παρέλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής, κάτω από την επίβλεψη του καθηγητή Χρήστου Παπαδημητρίου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις 11:00 το πρωί, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, θα απονείμει τα παράσημα:

  • του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος στον κ. Μαργαρίτη Σχοινά,
  • του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος στον κ. Βασίλειο Θεοχαράκη,
  • του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Σωτήρος στον κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη,
  • του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος στον κ. Μιχαήλ Κοσμόπουλο.

Στη συνέχεια στις 13:00, θα δεχθεί την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Το απόγευμα, στις 19:00, θα μεταβεί στο Ζάππειο Μέγαρο για να παραστεί στην τελετή αναγόρευσης της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, σε επίτιμο καθηγητή της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

One thought on “Το παράσημο του Χρυσού Σταυρού στον Χανιώτη Κωνσταντίνο Δασκαλάκη από την πρόεδρο της Δημοκρατίας

  1. ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΕ ΖΩΑ……ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ , ΜΙΖΕΡΙΑ , ΑΛΗΤΕΙΑ , ΑΦΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ , ΠΡΥΤΑΝΕΙΕΣ , ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ!
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΙΑ 1000ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook