Το παραμυθένιο μέρος στα Κύθηρα που αποτέλεσε σκηνικό φόνου

το-παραμυθένιο-μέρος-στα-κύθηρα-που-απ-1202653

Ό,τι κι αν πει κανείς για τα Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης θα είναι πραγματικά λίγο. Ένας ουτοπικός προορισμός που πραγματικά μαγεύει τους επισκέπτες του με έναν τρόπο μοναδικό.

Οι εντυπωσιακές παραλίες, τα επιβλητικά φαράγγια, η άγρια ομορφιά και τα φρουριακού τύπου χωριουδάκια στα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού που λειτουργούν σαν άλλες σειρήνες για τους επισκέπτες του Τσιρίγου.

Ένα τέτοιο μέρος στο νησί είναι και οι καταρράκτες της Φόνισσας ή Νεράιδας, που για πολλούς, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, αποτελεί τον επίγειο παράδεισο των Κυθήρων.

Στο δυτικό τμήμα του νησιού, λοιπόν, στο πανέμορφο και καταπράσινο χωριό του Μυλοπόταμου, σε απόσταση περίπου 25 λεπτών με το αυτοκίνητο από τη Χώρα των Κυθήρων, με την χαρακτηριστική πλακόστρωτη πλατεία, συναντάται ένα ειδυλλιακό και μαγευτικό τοπίο. Καταρράκτες ύψους 20 μέτρων με λαμπερά νερά που πέφτουν ερμητικά και σχηματίζουν μια φυσική λίμνη βάθους περίπου 3 μέτρων ανάμεσα σε θεόρατα πλατάνια, η οποία για τους πιο τολμηρούς, καθώς τα νερά της είναι αρκετά κρύα, αποτελεί ιδανική επιλογή και για δροσιστικά μακροβούτια.

Κάποτε αυτό το ονειρικό τοπίο αποτέλεσε σκηνικό φόνου, στο οποίο οφείλει και την ονομασία του. Πριν πολλά χρόνια, λοιπόν, δύο γυναίκες ήρθαν αντιμέτωπες στην κορυφή των καταρρακτών πάνω στα βράχια. Τότε η μία έσπρωξε την άλλη κάτω, με αποτέλεσμα η δεύτερη να χάσει την ζωή της.

Ωστόσο, η μοναδική και μαγική ομορφιά που αντικρίζει κανείς μόλις βρεθεί εδώ του δημιουργεί την εντύπωση ότι μόνο αέρινα πλάσματα μπορούν να ζουν στον καταρράκτη του Μυλοπόταμου, όπως οι νεράιδες. Γι’ αυτό και έχει αποδοθεί στην τοποθεσία και η ονομασία καταρράκτες της Νεράιδας. Λίγο πιο πέρα από τους καταρράκτες συναντώνται οι εγκαταλελειμμένοι νερόμυλοι του χωριού, καθώς και άλλες λιμνούλες που ολοκληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook