Το παραεμπόριο ζει και βασιλεύει στην Κρήτη – Κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 προϊόντα «μαϊμού» – ‘Εξι συλλήψεις

το-παραεμπόριο-ζει-και-βασιλεύει-στην-1490032

Κατασχέθηκαν συνολικά 10.403 προϊόντα – Πρόστιμα 69.000 ευρώ

Έξι άτομα συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία στην Χερσόνησο Ηρακλείου, τα οποία όπως αποδείχθηκε από τους σχετικούς ελέγχους πουλούσαν προϊόντα μαϊμού, κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ σε βάρος και των καταναλωτών αλλά και των δικαιούχων των γνήσιων εμπορικών σημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Κατόπιν τούτου από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις την 18.07.2022 και την 19.07.2022 σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.).

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί (4 άνδρες και 2 γυναίκες) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 10.403 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.

Από το κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 69.000 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 1.365.032 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook