Το παράδοξο Χανιώτικο πρόβλημα: Πόση έκπτωση ενοικίου δικαιούνται όσοι τα δίνουν… «μαύρα»;

το-παράδοξο-χανιώτικο-πρόβλημα-πόση-έ-740596

Εγκλωβισμένοι στην κουτοπονηριά τους είναι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων και στα Χανιά.

Η έλλειψη στέγης για ενοικίαση που έχει ο νομός, αλλά και η έλλειψη προς ενοικίαση επαγγελματικών χώρων, που παρά την κρίση είναι δυσεύρετοι, δίνουν διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στους ιδιοκτήτες, που πολλές φορές εντέχνως γίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για να επιλέξουν (γιατί επιλέγουν) ενοικιαστή.

Η τακτική παλιά και ξεκάθαρη… Θα στο δώσω το ακίνητο, αλλά τα μισά «μαύρα» ή θα δηλώσουμε το λιγότερο δυνατόν. Μη έχοντας άλλη επιλογή οι ενοικιαστές, αφού το θέλουν το ακίνητο, αποδέχονται εξ ανάγκης.

Το αποτέλεσμα βέβαια κοστίζει πολύ στους ενοικιαστές, διότι αν είναι επαγγελματίες δεν περνάνε το πραγματικό έξοδο στην Εφορία, και αν είναι ιδιώτες στερούνται πιθανής επιδότησης.

Σε αυτές τις περιόδους βαθιάς, όπως εξελίσσεται, κρίσης, κουτοπονηριές δεν σηκώνουν. Άρα λογικό και φρόνιμο είναι να εφαρμοστεί ο νόμος της έκπτωσης του 40% επί του νόμιμου και μόνο ενοικίου, ενώ το υπόλοιπο «μαύρο» να μην καταβληθεί από τους ενοικιαστές.

Οποιαδήποτε άλλη απαίτηση είναι τουλάχιστον απεχθής και μαυραγορίτικη, ενώ η λογική και η εντιμότητα λέει,  ότι πρέπει οι ενοικιαστές να καταβάλουν μόνο το 60% του νόμιμου και τίποτα παραπάνω.

Έτσι κι αλλιώς ο ιδιόκτητης καρπώνεται τα «μαύρα» σε μόνιμη βάση και ετσιθελικά, ας κάνει τουλάχιστον λίγο υπομονή μέχρι να περάσει η πανδημία…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook