Το… παλεύει η Κρήτη για σχολή Νομικής

Καταργώντας την επιτροπή που θα οργάνωνε νομική σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκλεισε το ζήτημα για 4η νομική σχολή στη χώρα.

Έτσι πιστεύουμε. Για τις πανεπιστημιακές αρχές της Πάτρας, αλλά και για τον ίδιο τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με τον οποίο η «Π» είχε συζητήσει προ μηνός, το θέμα παραμένει ανοιχτό, ως μελλοντική δυνατότητα, υπό άλλες συνθήκες. Αλλά πρωτοβουλία δεν αναλαμβάνει κανείς πλέον.

Ελπίδα για 4η νομική σχολή όμως έχουν και άλλοι. Και φαίνεται ότι το δουλεύουν το ζήτημα, κόντρα στην κυβερνητική δογματική θέση ότι δεν χρειάζεται άλλη τέτοια σχολή στην χώρα.

Μιλάμε για το σενάριο που θέλει νομική σχολή στην Κρήτη. Έχει ακουστεί κατά καιρούς, αλλά δεν είναι διόλου υποθετικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις έκοψε την προοπτική για 4η νομική σχολή στην Πάτρα και γενικά ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, κύκλοι της μεγαλονήσου είχαν πανηγυρίσει. Γιατί να το κάνουν αυτό; Διότι έβλεπαν την Πάτρα σαν ανταγωνιστή, καθώς είναι ενεργό το κύκλωμα που παλεύει για σύσταση σχολής είτε στο Ηράκλειο είτε σε άλλη πόλη. Ο πόθος αυτός ευνοείται από την τοπική κοινωνία (και) για λόγους αποστάσεων: Για τους Κρητικούς, οι υφιστάμενες σχολές, είναι πολύ μακρινές.

Πηγή: pelop.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ