Το ωραιότερο βίντεο από τα Χανιά για φέτος το τράβηξε ένας 19χρονος Ιταλός – Δείτε το εδώ

το-ωραιότερο-βίντεο-από-τα-χανιά-για-φέ-909192

Είναι μόλις 19 ετών, κατάγεται από τη βόρεια Ιταλία, δημιουργεί βίντεο και μετρά πάνω από 500.000 views στο κανάλι YouTube του. Ο Γιούρι Πάλμα πέρα από ταλαντούχος νέος, είναι λάτρης της φύσης και δη της Ελλάδας, την οποία επέλεξε ως πρωταγωνίστρια για τα εντυπωσιακά υποθαλάσσια βίντεό του από τα Χανιά και την Σαντορίνη. Το καινούριο αστέρι του videomaking μίλησε στο protothema.gr για την αγάπη του στη χώρα μας.

«Φτιάχνω βίντεο. Δημιουργώ τέχνη. Ζωγραφίζω έναν πίνακα που δεν ολοκληρώνεται ποτέ, αλλά βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Μπορώ να γυρίσω μία ταινία μικρού μήκους, μία διαφήμιση, ένα βίντεο κλιπ, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι η φύση και ο άνθρωπος», λέει ο Γιούρι με σιγουριά που σπάνια συναντάται σε ανθρώπους της ηλικίας του.

Στόχος του είναι να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό μέρη λιγότερο γνωστά και γωνιές του κόσμου με τη δική του οπτική. Πιστός σύντροφός του η κάμερά του, την οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ. «Αναζητώ πάντα νέες τεχνολογίες. Είμαι ο πρώτος Ευρωπαίος που πραγματοποίησα βίντεο σε ανάλυση 8Κ. Αλλά δεν εστιάζω μόνο σε αυτό. Επικεντρώνομαι στα συναισθήματα, στον τόπο όπως κανείς δεν τον έχει δει».

Πώς ξεκίνησε, όμως, η ενασχόλησή του με το βίντεο; Ο 19χρονος θυμάται ότι τα παιδικά του χρόνια ήταν διαφορετικά σε σχέση με των άλλων παιδιών. Αντί να παίζει με ηλεκτρονικά ή με τους φίλους του, προτιμούσε να βλέπει ντοκιμαντέρ για την άγρια φύση και να διαβάζει εγκυκλοπαίδειες.

Όπως λέει ο ίδιος «είμαι αυτοδίδακτος. Περνούσα οκτώ ώρες την ημέρα μελετώντας αμερικανικά βίντεο. Με αυτό τον τρόπο έμαθα και αγγλικά. Όπως λένε, λοιπόν, “practice makes perfect” έτσι δε σταμάτησα λεπτό να προσπαθώ και έφτασε η στιγμή της πρώτης μου επαγγελματικής δουλειάς στα 16 μου».

Οσοι του ανέθεσαν τη δημιουργία βίντεο δεν τους φρέναρε το νεαρό της ηλικίας του. Αντιθέτως, ακριβώς επειδή ήταν πολύ νέος θεωρούσαν πως θα είχε μία πιο φρέσκια ματιά. Ετσι δύο χρόνια αργότερα, χάρη στην ηθική υποστήριξη των γονιών του, άνοιξε την δική του εταιρία. «Αρχικά ρωτούσα τουριστικούς οργανισμούς ή μικρές επιχειρήσεις αν είχαν ανάγκη από βίντεο, αλλά στην πορεία οι προτάσεις άρχισαν να φτάνουν χωρίς να τις αναζητήσω», λέει.

Πώς προέκυψε, όμως, η αγάπη του για την Ελλάδα; Όπως εξηγεί, τα ταξίδια είναι το δεύτερο μεγάλο του πάθος και φυσικά από τους αγαπημένους του προορισμούς δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Κρήτη που ερωτεύθηκε.

«Σκοπός μου ήταν να παρουσιάσω τη δική μου Ελλάδα μέσα από λεπτομέρειες και στιγμιότυπα που δεν είναι προφανή. Στην Κρήτη για παράδειγμα το τοπίο είναι μοναδικό. Με τα κατάλληλα πλάνα και την προσωπική μου ευαισθησία μεταφέρω στον θεατή αυτό που θαύμασα όταν βρέθηκα στο νησί. Αλλωστε, επιθυμία μου δεν είναι να δείξω την τουριστική πλευρά ενός τόπου αλλά την πραγματική του ταυτότητα. Αυτό που με μαγεύει στην Ελλάδα είναι ότι συνδυάζει τοπία εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Την ελληνική θάλασσα θα μπορούσα να τη συγκρίνω με εκείνη της Σαρδηνίας, αλλά στην Ελλάδα δίπλα ακριβώς στη θάλασσα μπορεί κανείς να βρει βράχια ή βουνά που σε παραπέμπουν σε τελείως διαφορετική χώρα. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, δε, το τοπίο αλλάζει δραματικά. Σε ένα μέρος, λοιπόν, συναντά κανείς πολλά διαφορετικά και αυτό είναι συναρπαστικό», εξηγεί.

Επειτα από έξι ημέρες γυρισμάτων, πέντε ώρες εργασία ημερησίως και 200 ώρες συνολικά μοντάζ, ο Γιούρι κατάφερε να συγκεντρώσει το σωστό υλικό και να παρουσιάσει τη δική του Κρήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook