Το οικονομικό και στιλάτο αξεσουάρ που… φοριέται με πολλούς τρόπους

το-οικονομικό-και-στιλάτο-αξεσουάρ-πο-994409

Είναι τα αξεσουάρ που γίνονται trend of the moment και είναι και εκείνα τα κομμάτια που δείχνουν πάντα classy και αναβαθμίζουν διαχρονικά την εμφάνιση.

Περισσότερο κι από οποιοδήποτε chunky sneaker ή μικροσκοπικό τσαντάκι που φοριέται σαν ζώνη, ένα τόσο κλασικό αξεσουάρ όσο το μεταξωτό μαντήλι είναι ο ορισμός του statement. Και τι statement!

Η ιστορία εντοπίζει τις απαρχές του αξεσουάρ στην αρχαία Αίγυπτο αλλά και αργότερα στα περίφημα μάλλινα σάλια της σκωτσέζικης πόλης Paisley (από όπου πήρε το όνομά του το ομώνυμο σχέδιο). Κατά τη διάρκεια του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, οι πιλότοι συνήθιζαν να φορούν προστατευτικά μαντήλια για το λαιμό φτιαγμένα από μετάξι -έτσι το μαντήλι ήρθε πιο κοντά στην μορφή που γνωρίζουμε.

To 1937, o οίκος Hermes έφερε κινέζικο μετάξι προκειμένου να δημιουργήσει πολυτελή μαντήλια για τις γυναίκες, αλλά ήταν περίπου 20 χρόνια αργότερα, όταν το μαντήλι έγινε σήμα κατατεθέν της κομψότητας και της ποπ κουλτούρας στολίζοντας το λαιμό και τα μαλλιά της Όντρεϊ Χέμπορν και της Γκρέις Κέλι.

Εκτοτε, το μαντήλι γνώρισε στιγμές μεγάλης δόξας, με μια ακόμα στάση στα ΄70s όπου φορέθηκε ανοιχτό, ριγμένο στο λαιμό σαν κασκόλ πάνω από σακάκια και υπερμέγεθη γυαλιά. Fast forward στο σήμερα, όπου το μαντήλι φοριέται ακόμα, αλλά χρησιμοποιείται πλέον σαν δείκτης κομψότητας.

Φοριέται δεμένο χαλαρά στο λαιμό, ώστε να δημιουργεί το χαρακτηριστικό τρίγωνο στην πλάτη, στα μαλλιά ως μπαντάνα ή κλειστό προς τα πίσω σαν turban, σαν ζώνη ή τυλιγμένο γύρω από ένα κομψό σινιόν και πάντα μα πάντα προσθέτει πόντους κομψότητας στην εμφάνιση.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook