«Το ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση» – Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σε κοινή δράση με το Ιόνιο

το-ντοκιμαντέρ-στην-εκπαίδευση-το-751612

Το 15ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (εδώ) διοργανώνει την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 συζήτηση με τίτλο «Το ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση».

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Ματθαίος Φραντζεσκάκης απευθυνόμενος στην Εκπαιδευτική Κοινότητα της Κέρκυρας, Δασκάλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα παραστεί διαδικτυακά σε μία συζήτηση-παρουσίαση των μεθόδων δημιουργίας των ντοκιμαντέρ σε σχέση με τις βασικές αρχές Τεχνικών Κινηματογράφησης και την ευαισθητοποίηση σε θέματα Προφορικής Ιστορίας. Στη διαδικτυακή συνάντηση θα βρίσκονται επίσης οι διδάσκοντες του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Άγγελος Φλώρος, Επίκουρος Καθηγητής, Αγνή Παπαδοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Χριστίνα Μητσάνη, Ε.Ε.Π. και Μαρία Κρίγκα, Ε.Ε.Π.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, ώρες 17:00 – 18:00.

Προβολές από το πρόγραμμα «Με το Ντοκιμαντέρ Μου Ταξιδεύω»

Επίσης, την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, διοργανώνεται μία δημόσια προβολή για επιλεγμένα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κέρκυρας, στην οποία θα προβληθούν επιλεγμένα ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival, με τίτλο «Με το ντοκιμαντέρ μου ταξιδεύω».

Πρόκειται για σειρά ντοκιμαντέρ, δημιουργίες μαθητριών και μαθητών της Κρήτης, που παράγονται με τη συνεχή καθοδήγηση της Δημιουργικής Ομάδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και έμφαση στην Προφορική Διήγηση και την Τοπική Ιστορία.

Τα προβαλλόμενα έργα, διάρκειας 10-12 λεπτών το καθένα, πραγματεύονται θέματα όπως, Τοπική και Προφορική Ιστορία, Σχολική Ζωή, Σύγχρονη και Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική, Ιστορία της Εκπαίδευσης, Μαθητές με Αναπηρία, Ανθρώπινες Ιστορίες.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 στην Ιόνιο Ακαδημία, ώρες 10:00 – 12:30, ειδικά για τη Μαθητική Κοινότητα της Κέρκυρας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook