Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου «εκπέμπει SOS»! Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί

το-νοσοκομείο-ρεθύμνου-εκπέμπει-sos-κ-893035

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με αφορμή την «τραγική» όπως τη χαρακτηρίζουν κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αποφάσισαν οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος στη συνέλευση τους.

Όπως αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωσή τους:

«Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Νοεμβρίου πραγματοποιούμε αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία και από τα τακτικά χειρουργεία. Όλα τα επείγοντα χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν και τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά. Η αποχή αφορά μόνο τα τακτικά-προγραμματισμένα χειρουργεία και τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.

Σκοπός μας δεν είναι η ταλαιπωρία του κόσμου αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο να ακουστεί η φωνή μας και να δείξουμε ότι οι αντοχές μας στερεύουν και το προσωπικό δεν επαρκεί.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 9.00 έως 13.00.

10.00 η ωρα το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας προς το δημαρχείο.

Η κινητοποίηση αυτή που αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση της Ένωσης των ιατρών έχει ως σκοπό:

Τη γνωστοποίηση στους πολίτες του Ρεθύμνου των προβλημάτων που σχετίζονται με την υποστελέχωση πολλών τμημάτων του νοσοκομείου και

Την πίεση προς το Υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική περιφέρεια για ανεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Ζητάμε:

Την άμεση και κατά προτεραιότητα προκήρυξη των 15 μόνιμων οργανικών θέσεων γιατρών που είναι κομβικές για τη λειτουργία πολλών τμημάτων.

Την άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης του νοσοκομείου με προσωρινό προσωπικό.

Την εξασφάλιση των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου να σκεφτούν πως θα είναι το Ρέθυμνο χωρίς νοσοκομείο. Συμπαρασταθείτε ενεργά. Ελάτε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 10.00 στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο και στην πορεία και παλέψτε μαζί μας για τη στήριξη του νοσοκομείου μας.

Το νοσοκομείο δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αφορά κυρίως τον κόσμο του Ρεθύμνου».

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook