Το Νοσοκομείο και τα μάτια σας!

το-νοσοκομείο-και-τα-μάτια-σας-450496

Το συγκεκριμένο ζαρπάκι είχε πρωτοδημοσιευτεί τον Μάρτιο του 2018 με αφορμή τον απολογισμό του Νοσοκομείου Χανίων για το 2017. Σήμερα, δυο χρόνια μετά εν μέσω κορονοϊού, το αφιερώνω στους «ήρωες» του ιδρύματος, γιατρούς, νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους που καταθέτουν καθημερινά «ψυχή και σώμα» για εμάς τους Χανιώτες.

«Αν κάτι λατρεύουμε να βρίζουμε σ’ αυτήν την πόλη (μετά τον Δήμαρχο) αυτό είναι σίγουρα το Νοσοκομείο Χανίων.

Κάτι οι υγρασίες και οι σοβάδες που πέφτουν, κάτι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού, τα αδέσποτα εντός και εκτός, κάνα τσιγάρο ενίοτε, τίποτα σκισμένα σεντόνια, κουρτίνες κλπ.

Βάλε και τις καθυστερήσεις στα ραντεβού, τις ουρές στα πρωινά ιατρεία…

Βάλε κι άλλα τόσα για τον πόνο σου και βγήκε το πόρισμα…

Και δεν έχεις κι άδικο εδώ που τα λέμε, γιατί σίγουρα δεν λειτουργούν τα πάντα τέλεια.

Η αλήθεια όμως είναι πως έχουμε ένα Νοσοκομείο υψηλού επιπέδου, «δυνατό» και πάντα ετοιμοπόλεμο με προσωπικό που «τα δίνει όλα».

Γιατί το λέω;

Γιατί παρακολουθώντας τον απολογισμό του 2017, βλέπεις τους αριθμούς και συνειδητοποιείς την πραγματικότητα:

  • Εφημερία κάθε μέρα, 24ώρες το 24ωρο, προσωπικό σε επιφυλακή, γραμματεία, γιατροί, νοσηλευτές, ετοιμοπόλεμο χειρουργείο ΠΑΝΤΑ, εκεί, για τον τραυματία, την έγκυο, τον παππού, τον μεθυσμένο, ΠΑΝΤΑ εκεί
  • Με 1000 άτομα προσωπικό, παρά τα κενά, είναι προφανώς ο μεγαλύτερος εργοδότης στα Χανιά, ακόμα μεγαλύτερος κι απ’ τον Δήμο, ή οποιαδήποτε βιομηχανία
  • Με 931 γεύματα την ημέρα, φτάνει τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία σε φουλ σεζόν
  • Με πάνω από 209.000 περιστατικά και 6.700 επεμβάσεις μέσα σε ένα χρόνο, 165. 000 ασθενείς μέσα σε έναν χρόνο

‘Ένα πραγματικά μεγάλο Νοσοκομείο, πυλώνα της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους μας…

Ίσως όχι όσο λαμπερό θα το θέλαμε, ίσως όχι τόσο οργανωμένο, και σίγουρα με προβλήματα κτιριακά…

Ένα νοσοκομείο που μας στηρίζει, το στηρίζουμε…

Γι’ αυτό κύριοι στο Υπουργείο και την ΥΠΕ…

Φέρτε κόσμο, κάντε έργο, δώστε γρήγορα το ένα εκατομμύριο που εξαγγείλατε για συντήρηση, καλύψτε γρήγορα τα κενά…

Η τοπική κοινωνία απαιτεί… Το Νοσοκομείο μας και τα μάτια σας…

ΖΑΡΠ…»

5 thoughts on “Το Νοσοκομείο και τα μάτια σας!

  1. ΠΡΩΤΟΝ. ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ..ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ..ΕΙΔΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΝΑ »ΚΛΕΒΕΙ» ΤΗΝ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΥΑΡΕΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ……

  2. Εγω παλι θα σχολιασω την τσαπατσουλια αυτων που ναλαβανε το βαψιμο…Χθες ετυχε να παω ξεμερωματα στις πρωτες βοηθειες για σοβαρο αναπνευστικο προβλημα που ειχα και την ωρα που περιμενα κοιταζα σα μαστορακι δεξια αριστερα κι εβλεπα τις…κακοτεχνιες!!!Μα καλα ταινια μασκαρισματος δεν βαλανε και πασαλείψανε τα παντα;;;Δευτερο χερι uniflot δεν περασανε τις γυψοσανιδες να γινουνε χαρτι;;;Ενα βρεμενο ερμο πανι δεν κρατουσανε οταν πηγαινε το χρωμα στην κασατης πορτας ,μεταλλικη ,να το σκουπ[ισουνε;;;Τωρα επειδη ειδα ταινια στο διαδρομο ή ο διαγωνισμος ηταν με λιγα χρηματα οποτε ο εργολαβος ειπε «δε μπα να γαμηθει» ή βιαζοτανε πολυ και ειπε «παιδια γρηγορα» μα νομιζω και στις δυο περιπτωσεις ΠΙΟ ΠΟΛΥ πρπει να προσεξει κανεις το νοσοκομειο μας γιατι εκει θα παει και αυτος και τα παιδια του οταν εχουν αναγκη…»Εσενα οι βουρτσιες στις πορτες σε πειραξανε,δεν βλεπεις τα αλλα»…Ναι ρε εμενα η προχειροτητα και η «γρουσουζια» του ελληνα με ενοχλει,ολα ηταν καθαρα και οι σκυλοι απεξω κοιμοτανε…

  3. Γενικά το Νοσοκομείο Χανιων είναι σε αρκετα καλό επιπεδο!Πέραν όμως από τις κτιριακες υποδομες πρέπει να ενισχυθει το Νοσοκομείο Χανιων και με προσωπικο!Ολη η κοινωνια των Χανιων πρέπει να στηριζει το δημοσιο Νοσοκομείο!

  4. ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?
    ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!!!!!!
    ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ………ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ…..
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.

  5. είναι σε πιο καλό δρόμο από παλιά. αλλά θέλει οργάνωση (για εξυπερετηση και για σπατάλη σε πρωσοπικο και υλικά συντήρηση κτλ) γιατί πάντα σε αυτό πάσχει ο ιδιωτικός τομεας.
    Και πολύ ακριβά είναι η αποκλειστικές . (υπαρχει λυση και σε αυτό αλλά δεν τους ενδιαφέρει να βρουν λύση)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook