Το νο1 μυστικό που κρατάνε οι περισσότεροι άνθρωποι από τους συντρόφους τους

Το ψέμα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι χωρίζουν, αλλά είναι επίσης και μια από τις πιο δύσκολες συνήθειες για να σταματήσετε.

Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύτηκε στο Communications Studies διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι λένε ψέματα στους συντρόφους τους περίπου πέντε φορές την εβδομάδα. Αλλά ακόμη κι αν δεν λένε ψέματα, μπορεί να κρύβουν πράγματα.

Σε μια άλλη πιο πρόσφατη μελέτη, το 40% των ανθρώπων δήλωσαν ότι ήταν ένοχοι επειδή κράτησαν ένα συγκεκριμένο μυστικό από τον σύντροφό τους. Ποιο ήταν αυτό;

Πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων έχουν το ίδιο μυστικό και αυτό αφορά τα οικονομικά.

Το 2018 το National Endowment for Financial Education (NEFE) δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας διετούς μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 2000 ενήλικες.

Η εν λόγω μελέτη έδειξε πως το 40% των συμμετεχόντων που ερωτήθηκαν παραδέχτηκαν ότι έκρυψαν μια αγορά, έναν τραπεζικό λογαριασμό ή/και μετρητά.

Η πλειονότητα απέκρυψε μετρητά, ενώ το 10% απέκρυψε μια μικρή αγορά και το 12% έκρυψε έναν λογαριασμό. Όσον αφορά τα μεγάλα μυστικά, το 6% παραδέχτηκε ότι έκρυψε έναν ολόκληρο τραπεζικό λογαριασμό και το 5% δήλωσε ότι έκρυψε μια σημαντική αγορά.

Επίσης ένα ποσοστό των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει πει ψέματα για χρέη και ακόμα χειρότερα το 5% δήλωσε ότι έχει πει ψέματα για το πόσα χρήματα κερδίζει.

Οι άνθρωποι κρατούν κρυφά τα οικονομικά τους για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Πολλοί πιστεύουν ότι ορισμένες πτυχές των οικονομικών πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικές, ακόμη και από τον σύζυγο ή τον σύντροφό τους. Επίσης σχεδόν 1 στους 5 ανθρώπους δηλώνουν ότι απλώς ντρέπονται ή φοβούνται να συζητήσουν για τα οικονομικά τους.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε πως τα μυστικά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη σχέση. Και αυτό γιατί η επίγνωση του ενός ότι άλλος του κρύβει πράγματα ή οι υποψίες του για κάτι τέτοιο κλονίζουν συθέμελα την εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι.

jenny.gr

Recent Posts

Γιατί να εμπιστευθούν ένα πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό που διέσπασε το κόμμα για να πλήξει τον νόμιμο διάδοχό του;

Όταν ο Μητσοτάκης λέει ότι ο Τσίπρας έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο, γιατί και ο Παπανδρέου - που επιμένει ότι…

9 λεπτά ago

Τουρκία: Διέκοψαν τη μετάδοση συνέντευξης Τύπου λόγω… ερώτησης για την οικονομία

“Μαύρο” σε συνέντευξη Τύπου έπεσε στην κρατική τηλεόραση στην Τουρκία, όταν τέθηκε ερώτηση στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και στον Σεΐχη Μοχάμεντ…

10 λεπτά ago

«Μιζέρια δήθεν προσλήψεων» και παιδιά στην τάξη χωρίς εκπαιδευτικούς – Τι καταγγέλει ο ΣΕΠΕ Χανίων

Ενάντια στην τακτική του Υπουργείου Παιδείας αλλά και της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά,…

13 λεπτά ago

Ψευτογιατρός: Συγκλονίζει συγγενής καρκινοπαθούς – «Αν κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα στον πατέρα σου θα λιώσει σαν το κερί»

Με καταθέσεις που συγκλονίζουν από συγγενείς θυμάτων του «ψευτογιατρού», οι οποίοι εμπιστεύθηκαν την τύχη των καρκινοπαθών συγγενών τους στα χέρια…

14 λεπτά ago

Ολοταχώς για νέα ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κοινό βηματισμό σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την ημερομηνία λήξης τους θα προσπαθήσει να βρει η ΕΕ κατά την…

20 λεπτά ago

Ο εκνευρισμός του Βασίλη Μπισμπίκη με δημοσιογράφο: Να εξαφανιστείτε! Δεν μπορείτε;

Την επιστροφή της Δέσποινας Βανδή και του Βασίλη Μπισμπίκη από την Κύπρο κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό», στο…

25 λεπτά ago